Aktywne Wpisy

oydamoydam +174

JulianGangol +173
Czarzasty to stary lewak ale jest jedna z najbardziej rozpoznawalnych twarzy Lewicy. Dodatkowo gosc chodzi po wszystkich mediach, udziela licznych wywiadow i w glownej mierze to on stal za cala kampania wyborcza, ktora trwala od ponad pol roku. Od wielu, wielu lat jedna z najwazniejszych postaci na lewej stronie. Od 2016 roku przewodniczacy SLD a teraz Nowej Lewicy. I co sie wydarzylo? Lokalny chad z ostatniego miejsca na liscie o maly wlos

Tak z ciekawości. Oddaje krew od 10 lat co 2 miesiące. Nigdy nie dostałem nic prócz paczki czekolad.
A patrzę na fotki na wykopie to ludzie dostają paczkę czekolad, stos wafli, soczki, maskotki itp itd...
Od czego to zależy? Kto o tym decyduje że w tym punkcie tylko 8 czekolad a 3 miasta dalej już pół działu słodyczy z Biedronki?
Według rozporządzenia dawcy przysługuje ekwiwalent kaloryczny 4500kcal.
Czyli tak na oko 8 czekolad + 4 wafelki.
W Białymstoku prócz tego dają kawę przed i po donacji oraz pączka. Gdy nie ma możliwości dać kawy i pączka dokładają 4 wafelki i 2 soczki (np ekipy wyjazdowe lub tak jak teraz bufet jest nieczynny z powodu wirusa)
Pakiet słodyczy za dzisiejszą donację ma 5174kcal, czyli +15%
U nas dają jeszcze kawę/herbatę po oddaniu i kiełbasę gotowana. Możliwe że to to się zalicza do limitu kaloryczności.
czekolad nie jem prawie wcale, więc zawsze rozdaję lub leżą w domu jakieś, ale satysfakcja po oddaniu super!
@Qontrol: to pech, mała szansa na akcje z prezentami
Choć te wszystkie drobiazgi to nic w porównaniu z darmową komunikacją.
Ja jedyne jakie mam to z Woodstocku.