Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
#barylkakrwi

Tak z ciekawości. Oddaje krew od 10 lat co 2 miesiące. Nigdy nie dostałem nic prócz paczki czekolad.

A patrzę na fotki na wykopie to ludzie dostają paczkę czekolad, stos wafli, soczki, maskotki itp itd...

Od czego to zależy? Kto o tym decyduje że w tym punkcie tylko 8 czekolad a 3 miasta dalej już pół działu słodyczy z Biedronki?
  • 14
  • 0
@Qontrol: czasami są jakieś akcje promocyjne w ramach których coś tam dają, ale nie ma reguły. Ty pewnie oddajesz w jakimś małym punkcie.
@Qontrol: U mnie tak samo, nigdy nic nie dostałem, a inni dostają kubki, torby na zakupy itd. Czasem na akcjach wyjazdowych mają jakieś gadżety, aby zachęcić ludzi.
@Qontrol: To chyba decyzja władz konkretnego RCKiK
Według rozporządzenia dawcy przysługuje ekwiwalent kaloryczny 4500kcal.
Czyli tak na oko 8 czekolad + 4 wafelki.

W Białymstoku prócz tego dają kawę przed i po donacji oraz pączka. Gdy nie ma możliwości dać kawy i pączka dokładają 4 wafelki i 2 soczki (np ekipy wyjazdowe lub tak jak teraz bufet jest nieczynny z powodu wirusa)

Pakiet słodyczy za dzisiejszą donację ma 5174kcal, czyli +15%
@Qontrol: idz 14 czerwca jest miedzynarodowy dzien krwiodastwa zawsse sa bonusy odlicz sobie od podatku tez jakis profit. Jestescie cudowni za to co robicie zaden kubek nie bedzie wystarczajacym podziekowaniem. Gorsza jest obsluga przy oddawaniu krwi zawsze trzeba spedzic tam godziny(°°
@Qontrol: kiedyś trafiłam przypadkowo na akcję i dostałam koszulkę, a kiedyś jeszcze koc :)
czekolad nie jem prawie wcale, więc zawsze rozdaję lub leżą w domu jakieś, ale satysfakcja po oddaniu super!
No tak, w małym mieście w małym punkcie.

@Qontrol: to pech, mała szansa na akcje z prezentami

Choć te wszystkie drobiazgi to nic w porównaniu z darmową komunikacją.
  • 0
@Qontrol: możesz też przejrzeć stronę dawcomwdarze.pl tam znajdziesz bazę firm i usług które są objęte zniżką dla dawców krwi.
  • 0
Ale mi na nich nie zależy. Byłem ciekaw od czego to zależy. Czemu ja idę oddać to dostaje 8 czekolad a inny idzie oddać to dostaje 8 czekolad, pół świni i kupon do energylandi.