Wpis z mikrobloga

@Painting-colors-in-the-dark: Na mnie największe wrażenie zrobiły:
- Podstawka.
- Wejście PCI 4 na dodatkowy dysk SSD
- Radiator! Miałem kiedyś kartę graficzną z chłodzeniem pasywnym z takim byczym radiatorem i było zajebiście. Założyłem jeszcze na niej wentylatorek, podpiąłem na 5V (był niesłyszalny), a temperatury spadły na pysk.
- Dziurki do wysysania kurzu z kurzołapami.
- Zastosowanie zawsze-ciekłego metalu jako pasty przewodzącej.
@Painting-colors-in-the-dark: @G_Addams: mam ambiwalentne uczucia z tym chłodzeniem. Wentylator nawet spory ale to znowu turbina. Radiator wydaje się duży ale ten ciekły metal może żreć radiator i po kilku latach turbina może będzie wchodzić w tryb "lecimy" bo powierzchnia styku się pogorszy. Zdecydowanie chcę zobaczyć testy bo już sam nie wiem co myśleć.
@Baccon Na pewnie Sony majac kilka lat i miliony na R&D nie wpadlo na to, aby upewnic sie, ze ciekly metal nie zjadl im stopu z radiatora. No i wentylator wentylatorowi nie rowny bo mozesz kupic badziew za kilkanascie zlotych ktory bedzie chodzic jak czolg, a mozesz wydac kilkadziesiat a nawet kilkaset i miec wentylator praktycznie nieslyszalny. Beda testy bedzie wiadomo. Poki co za design Sony ma mega plusa, bo co z
@greven: panie kochany, Sony mając tyle hajsu wypuszczało konsole o głośności kompaktowej suszarki do włosów więc mnie nic nie zdziwi. Oni tego przecież nie robią dla graczy tylko dla akcjonariuszy, to hajs się ma zgadzać i tyle. Koniec końców, będą testy to się dowiemy
@Baccon Wiem, nawet Cerny to przedstawial przy lessons learned z PS4. Akcjonariusze tez nie beda zadowoleni jak PS wywali sie na ryj przez nieprzemyslany system chlodzenia, bo to oni straca hajs. Poki co wyglada to obiecujaco IMO, a jak bedzie dowiemy sie jak piszesz, z testow.
@greven: co nie? uwielbiam randomowych znawcow z netu vs cale ekipy produkcyjne inzynierow i specow od x roznych dziedzin, wymyslajacych nowatorskie rozwiazania, testujac je latami w x opcjach meteriałów, roznych warunkach etc etc