Aktywne Wpisy

Nie wytrzymuje psychicznie na #emigracja. Patusy z pokoju obok, jak sobie wybierałem ubrania na jutrzejszy wepchnęli mnie "na żarty" do szafy po czym związali wyjście trytytkami. Prosiłem żeby otworzyli a oni śmiali się przez 20 minut i mówili żebym tam spał. Wpadłem w panikę i prawie tam zemdlałem. Jak się rozbeczałem to dopiero poszli do rozum do głowy i otworzyli. Szkoda że nie mogę tego rzucić bo nie będę miał za

Od kiedy odkryłem na Allegro soki tloczone z jabłek i innych owoców nie mogę się nadziwić jak mógł mi smakować te chemiczno-cukrowy ulep zwany colą XD
A taki sok nie dość że jest dobry, to jeszcze ma większość substancji odżywczych surowych owoców.
A teraz, po tych podatkach cukrowych to jeszcze ceną wygrywa, bo da się dostać 20l za 50 zł, czyli po 2,5 zł za litr.
#ciekawostki #pijzwykopem #gotujzwykopem #protip #dieta
A taki sok nie dość że jest dobry, to jeszcze ma większość substancji odżywczych surowych owoców.
A teraz, po tych podatkach cukrowych to jeszcze ceną wygrywa, bo da się dostać 20l za 50 zł, czyli po 2,5 zł za litr.
#ciekawostki #pijzwykopem #gotujzwykopem #protip #dieta

1. Podaj wszystkie umowy wraz z nazwa klienta do którego należy dana umowa (tabela w załączniku)
SELECT K.Nazwa, U.Numerfrom Klient as K
INNER JOIN Umowa as U
ON K.id=U.id;
2. Co to jest klucz główny?
Samej definicji nie pamiętałem. Ale mówię że klucz główny to constraint, klucz główny powinien być unikalny i nie być nullem (NOT NULL). Musi mieć zdefiniowaną wartość.
Czy takie odpowiedzi są prawidłowe?
#sql #testowanieoprogramowania
No tak właściwie to można nazwać to podstawami, bardzo prosty join.
Jedynie mieszane uczucia mam co do primary keya. Tak naprawdę wiedzą z nim związana nigdy mi się nie przydała w pracy...
Komentarz usunięty przez autora