Wpis z mikrobloga

@kinesin1000: a co mam zrobić z kadłubami z indyka i z kury które zostają po porcjowaniu jak kupuje cale ptaki ? Wołowe to też nie jest jakaś łopatka tylko rosołowe, ktore na nic innego sie nie nadaje 12zl/kg
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@diway: to to sa tylko resztki takie? Raz kupilem porcje wołowa i gotowalem chyba z 3h i smakowalo jakbym dodal lyzke oleju :/ od tego czasu robilem tylko pomidorowa bez miesa, nie umiem kurde zup robic
  • Odpowiedz
@kinesin1000: no a z czego chcesz wywar zrobic, z piersi z kurczaka ? Najlepsze wychodzą wlasnie na takich rzeczach jak kadłuby np. Ramen tez przeciez przygotowuje sie na kościach (wywar).
  • Odpowiedz
@kinesin1000: czesto kupuje poprostu 2 porcje rosołowe (2zl/kg) do tego szyje indycze (8zl/kg) no i wołowe rosołowe, na wolowym jest kosc, troche miesa i tluszczu. Ale jak np robie tylko zupe to dorzucam czasami 2 udka, zeby dzieciaki zjadly sobie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@diway: spróbuj jeszcze jeden patent. Przed wrzuceniem wszystkiego do gara rozłóż składniki na blasze i wrzuć na chwilę do piekarnika (z grzaniem górnym) tak, żeby warzywa i mięso lekko się z góry przysmoliły. Potem dopiero do gara. Odkąd spróbowałem tego sposobu już nie potrafię inaczej - smakuje zajebiście, trochę inaczej niż tradycyjny rosół. A jeszcze najlepiej z kaczki (mogą być same korpusy).
  • Odpowiedz