Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z was posiada Yamaha XJ6 najlepiej naked i mógłby wyrazić swoją ogólną opinię na temat tego motocykla? Będę kupował pierwsze moto i biorę go mocno pod uwagę. #motocykle
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hiter: Aktualnie śmigam xj na kursie. Co prawda, jest pierwsze moto na ktorym jeżdże o takiej mocy, więc moja ocena nie ma za bardzo odniesienia do innych motocykli.
Denerwuje mnie, ale to podejrzewam kwestia regulacji, czułość manetki gazu. Pomijając martwe pole (brak jakiejkolwiek reakcji na dodanie gazu) to w momencie gdy delikatnie dodam tego gazu, bardzo zrywa motocykl. To samo w momencie oddania manetki, bardzo szarpie, czuć, ze tego gazu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Hiter: ja mam taką z 2012 r. Na kursie jeździłem mt, co mi się podoba to zwrotność, bardzo łatwo się manewruje, osiągi przyzwoite, nawet z moją masa 105 kg jeździ dynamicznie. Nisko siodlo osadzone więc nawet niżsi niż jak (183) będą się podpierać pewnie. To moje pierwsze moto i na pierwsze mogę polecić, a to jak Ci się będzie jeździło to zależy już od konkretnego egzemplarza
  • Odpowiedz
@barti153: na mt mi się dobrze jeździło na kursie ale na poczatek chce około 10k przeznaczyć na zabawke :) moto ogólnie mają czuły gaz, a ten luz to może idzie wyregulować. Ostatnio jeździłem kumpla banditem i właśnie miał taki luz, upierdliwe ale on się przyzwyczaił :p
  • Odpowiedz
@joe-do-336: no ja właśnie na mt zdawałem, wzrost też 183 i myślałem jeszcze o hornecie 1 gen ale nie jestem przekonany do gaźników, 2 gen z początku produkcji mi się nie podoba. No a ta XJ6 całkiem ładna i nie za mocna, więc będzie się można później rozwijać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Hiter: dokładnie tak, na pierwsze moto polecam, po sezonie jak już się nabiera wprawy i umiejętności to można zmieniać, ja będę szukał teraz shiver, ale to dopiero po przyszłym sezonie. Cena za xj też nie jest wygórowana a i części dużo w razie jakiejś przygody
  • Odpowiedz
@Hiter: miałem bandita, kilofazera, i xj6. Bardzo fajna maszyna, mała zwinna i lekka. Do miasta idealna, miałem z szybą puiga więc wiatr nie przeszkadzał. Nigdy nie byłem zwolennikiem nakedow ale ten motocykl zmienil moje podejście do nakedow. Minusem jest trochę mało mocy jak dla mnie
  • Odpowiedz