Aktywne Wpisy
sonoitaliano +443
Z takich wstydliwych historii z graniem...
W moim pierwszym przejściu #wiedzmin 3 kompletnie nie zrozumiałem idei przyświecającej alchemii i myślałem że mikstury każdorazowo są absurdalnie drogie. Przez całą grę nie stworzyłem żadnej mikstury. W tym mikstury widzenia w ciemnościach.
Przez całą grę w jaskiniach i piwnicach chodziłem z kagankiem od Keiry żeby cokolwiek widzieć.
#gry #playstation
W moim pierwszym przejściu #wiedzmin 3 kompletnie nie zrozumiałem idei przyświecającej alchemii i myślałem że mikstury każdorazowo są absurdalnie drogie. Przez całą grę nie stworzyłem żadnej mikstury. W tym mikstury widzenia w ciemnościach.
Przez całą grę w jaskiniach i piwnicach chodziłem z kagankiem od Keiry żeby cokolwiek widzieć.
#gry #playstation
maczeta31 +133
Dzisiaj uwalono dwa najważniejsze od dekad projekty budowlane - CPK oraz elektrownię atomową. Tymczasem wykop zajmuje sie robieniem laski Tuskowi i Giertychowi bo nie lubimy pisu xD mam tylko nadzieję, że dobrze Wam za to płacą bo nie wierzę, że ktos może być aż tak durny. A kasa Wam sie przyda na drogi prąd od niemców.
#sejm #bekazpisu #bekazlewactwa #cpk #atom
#sejm #bekazpisu #bekazlewactwa #cpk #atom
Sam co nie co dłubie, mam zamiar stworzyć w piwnicy w końcu swój warsztat, a taka maszynka zawsze się przyda.
Pytanie tylko:
Z akumulatorem czy bez?
Jakiej firmy ma sens, ( tu powiem że miałem do czynienia z Boschem, z Makitą, DeWaltem Hilti i co tam jeszcze jest... Nawet DUSSa miałem/ ojciec ma- mała firma elektryczna) żebym miał jako taka przyjemność z pracy? Może być sprzęt firmowy ale jak jest jakiś ciekawy chińczyk to czemu nie...
Budżet..no to nie wiem- za 600 zł już mogę Makite przewodową mieć, jest cos ciekawego taniej?
Chciałbym mieć mała maszynkę co w jednej ręce wywierce dziurę pod kolek, podkuje delikatnie jak gdzieś coś trzeba. Taki przydaś potrzebuje( ͡º ͜ʖ͡º)
#majsterkowanie #elektronarzedzia #dom #diy #narzedzia
Wiertarka z udarem (a nie wkrętarka), akumulatorowa za 600zł - chyba nawet chińczyka nie kupisz. Potem piszesz, że chcesz jedną ręką, więc raczej wkrętarka, niż wiertarka, bo wiertarka jak złapie, to ci tą jedną rękę obróci i połamie zanim puścisz przycisk.
Chcesz coś uniwersalnego do wiercenia w ścianach i coś tam żeby podkuć - zapomnij o akumulatorach. Bierz hd2360 albo hr2470 i masz przyzwoitą wiertarkę z udarem i młotem którą oblecisz cały amatorski remont w domu.
Jak chcesz coś małego na aku to wkrętarkę parkside sobie kup.
Nigdzie nie napisałem że chce wkrętarkę.
Widzę po prostu zalany rynek elektronarzędziami z akumulatorami i zastanawiałem się czy jest coś sensownego.
Do 600zł zaproponowane wyżej wiertarki makity, do amatorskiego zastosowania, są wystarczające, obu tych wiertarek używałem i wg mnie jakość jest podobna do parkside 800w, która była swego czasu dwa razy tańsza, ale chyba już jej nie ma w ofercie lidla.
Zgadzam się z tym co napisał wyżej @
Myślę właśnie między Makitą a Hikoki( ale nie znam tej firmy) czasem przewija się Einhell ale nie wiem co z jakością- plusem przy Einhell jest to że też idzie mieć narzędzia ogrodnicze nabytych samych akumulatorach.
@Rafalski45 @melba jakich firm używacie?
Obecnie gdybym zaczynal zbierac sprzet bralbym erbauer z serii ext, nowsza dostepna w castoramie. Makita to juz troche drozszy sprzet.