Aktywne Wpisy
Dlaczego jak wyszukuję czegoś na youtube to oni mi dają tylko kilka dobrych wyników a potem jakieś "dla ciebie" i "obejrzane" XD skąd w ogóle pomysł że chcę drugi raz obejrzeć film o żółwiach słoniowych kiedy wyszukuję pomocy do zadań ze statystyki
Jakie to jest #!$%@?
Jakie to jest #!$%@?
Fennrir +137
Mirki, mam do was pytanie. Mamy do wykonania z różową przyłącza do wody i kanalizacji. Wode trzeba pociągnąć pod drogą a kanalizację do studzienki w drodze. W wodociągach dostaliśmy odpowiedź, że oni mogą wykonać nam obydwa przyłącza, tylko że stan drogi po wykonaniu prac oraz jej naprawa spadnie na nasze barki.
Czy w tej sytuacji mamy szukać prywatnej firmy, która wykona nam przyłącza? Czy mamy ich naciskać by wykonali to oni?
@WasNaKolanie: niezłe trolle ;) Oraz stan gospodarki Grecji również?
@asasello
Czyli rozumiem, że moge jutro jechać i nalegać na to by wykonali te przyłącza?
Stwierdzili, że nie mają odpowiedniej maszyny, która mogłaby zrobić przekop pod drogą by zrobić to bez inwazyjnie i w tym wypadku muszą ściągać asfalt, podłączyć, zasypać a asfalt to już miałby być mój problem.
Wydawało mi się to dziwne, ale wolałem się zapytać tutaj ;)
Komentarz usunięty przez autora
@2xpapanalepiku kret to tylko przecisk do wody a kanaliza pewnie w jezdni.. więc ciąć nawierzchnie i tak będzie trzeba tylko w mniejszym stopniu
@Capshov
@szymciak
Właśnie jakiś czas temu czytaliśmy o możliwościach podłączenia i byliśmy zdziwieni, że nie zaproponowali że zrobią to kretem.
Jutro pojadę jeszcze raz do nich i zobaczymy co powiedzą.
Bo na szczerze mówiąc, nie uśmiecha mi się szukać firmy prywatnej i jeszcze przepłacać, jeżeli mogą oni to wykonać.
Pewnie nie poinformowali cię że jeśli odcinek przyłącza jest twój to musisz wnosić opłaty za korzystanie z pasa drogowego?
Wodociągi płacą to ryczałtem do zarządu dróg.
Poszukaj ustawy o zaopatrzeniu w wodę i odprowadzaniu ścieków, pisz podanie i zobacz co zrobią.
Ogólnie lecą w kulki bo to potężne koszty.
Odpisali, ogólnie śmiech na sali. Tym bardziej, że próbuje to załatwić za granicy, więc jest ciężej.
"Dzień dobry.
Nawiązując do rozmowy w sprawie wyceny budowy przyłącza wod-kan niestety Zakład nie jest zainteresowany wykonaniem w/w przyłączy. Powodem decyzji jest brak mocy przerobowych."