Wpis z mikrobloga

Framework Laravel wykorzystuje cztery podstawowe funkcje w oparciu o bazę danych nazywane CRUD, co jest skrótem od angielskich słów: create, read, update, delete.
Przygotowałem artykuł jak w prosty sposób jesteśmy w stanie stworzyć takie operacje przy użyciu kontrolera.
Link do artykułu: https://laraveldeveloper.pl/jak-stworzyc-crud-w-laravel/

#laravel #php #programowanie #programista15k #informatyka #blog
Pobierz
źródło: comment_16015591591Efysn76Hk7TgryBsyms8d.jpg
  • 4
@yeruvoci wut?

Framework Laravel wykorzystuje cztery podstawowe funkcje w oparciu o bazę danych nazywane CRUD, co jest skrótem od angielskich słów: create, read, update, delete.

Trochę dziwnie skonstruowałeś ten opis. Nie znam się na Laravelu ale bardziej by pasowało coś jak

Jeden z pakietów/modułów tego wspaniałego frameworka pozwala na szybkie wygenerowanie bazowego CRUD-a dla naszej aplikacji. Ble ble ble...

Może przedstaw coś bardziej zaawansowanego dot. larvy? Choćby jakieś implementacje autoryzacji w rest
@ajgoron: Chcę to robić po kolei, a nie zaczynać z byle dupy tematy. Ułożyło mi się kilka tematów związane z rozwinięciem projektu i chcę je dociągnąć. Najpierw robisz dach, czy budujesz fundamenty?
@yeruvoci nie musisz takimi aluzjami rzucać. Chodzi mi o to, że to jest pierdoła do znalezienia w 5min w dokumentacji czy laracaście. Pytanie czy taki blog ma przedstawiać ciekawe i nieoczywiste zagadnienia czy ma być powielaniem dokumentacji.

A tak z ciekawości, dużo ludzi odwiedza?

I żeby nie było, nie traktuj tego tak, że szukam dziury w całym. Czytałem każdy artykuł, który dodałeś i liczę, że w końcu znajdę coś ciekawszego. Krytyczne spojrzenie