Aktywne Wpisy
Dlaczego zwykli budowlańcy nie zarabiają minimalnej? Nie mówię tu o specach od wykończeniówek tylko o zwykłych pomocnikach czy tych niewykwalifikowanych budowlańcach np. od kopania rowów, ciągnięcia kabli albo innych robót drogowych.
Dlaczego ich praca jest warta więcej niż wynosi minimalna? W czym oni są tak naprawdę lepsi że im się płaci więcej niż powinno?
#budowlanka #budownictwo #budowa #praca #pracbaza
Dlaczego ich praca jest warta więcej niż wynosi minimalna? W czym oni są tak naprawdę lepsi że im się płaci więcej niż powinno?
#budowlanka #budownictwo #budowa #praca #pracbaza
Adamczarny +39
#sejm #bekazlewactwa #bekazpodludzi
-Bry proszę tabletkę dzień po
-Proszę
-bry da pani tego monsterka
-młoda panno a dowód jest?
-yyyy do widzenia
Beka rucha* i kupować tabletkę można ale monsterka nie kupisz
( ͡° ͜ʖ ͡°)
-Bry proszę tabletkę dzień po
-Proszę
-bry da pani tego monsterka
-młoda panno a dowód jest?
-yyyy do widzenia
Beka rucha* i kupować tabletkę można ale monsterka nie kupisz
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie rzecz biorąc to cały dzień generalnie nie robiłem nic bardziej konstruktywnego. Jestem od początku miesiąca na bezrobociu i dzień w dzień gram na kompie albo konsoli.
Dziś nie było inaczej: wstałem rano i wyszedłem z psem, zasiadłem do grania, szukałem w internecie oferty pracy i wysłałem CV w parę miejsc. Jedyne bardziej konstruktywniejsze rzeczy jakie zrobiłem to jednemu koledze pokazałem jak wymieniać struny w gitarze elektrycznej za co dostałem 3 dychy jałmużny i zmieniłem żarówkę w aucie bo jutro przegląd.
I to byłoby w sumie na tyle.
#dzienzzyciaprzegrywa
Na plus auta to:
-małe spalanie(mi spalił około 6-6.5 litrów na 100 kilometrów przy spokojnej jeździe)
-wygoda czyli zawieszenie i bardzo fajne mięciutkie fotele
-mam zdrowy blacharsko egzemplarz (w fabryce i tak te auta były cynkowane)
-relatywnie bogate wyposażenie (elektryczne lusterka, szyby przednie w prądzie, wspomaganie, klima, czujnik deszczu i grzanie foteli które niestety nie działa i wątpię czy uda mi się
na gitarze grasz? ja kiedys gralem muz. klasyczna i metalową
Co do siedzenia w domu to nie jest dla żadnej ze stron zbyt fajne, bo chciałbym zacząć znów zarabiać a z drugiej strony wspomagam trochę utrzymanie nas, ponieważ żyjemy z jednej wypłaty.
Na konsoli pykam w RDR2 albo fifę 20 a ma kompie gtaIV, omsi2, red orchestre 1 i 2, ets 2, albo jakieś części