Aktywne Wpisy
JeffreyLebowski +58
Chłop jest w TVP od zawsze, od zawsze tak samo mierny. Wygrane życie, nie musisz w ogóle nad sobą pracować, możesz być badziewnym komentatorem ale tam takie kolesiostwo, że zawsze będziesz mieć robotę i co 2 lata wycieczka na miesiąc na wielki turniej. Szacuneczek dla tego gigachada i króla życia
#mecz #tvp
#mecz #tvp
tormentorer +2
Jestem takim nieszczególnie żarliwym Katolikiem, ale coś mnie trafia, jak czytam że w Polsce,kraju, który wyrósł i uformował swoją tożsamość na barkach chrystianizacji, jakiś watażka zabrania wieszania krzyży w urzędach publicznych - niech by ktoś spróbował wywinąć taki numer w takich Niemczech, dajmy na to Bawarii - w super zlaicyzowanym społeczeństwie, to pogoniliby dziada bez mrugnięcia okiem. Dlatego apeluję - nie głosujmy na takie indywidua- i pamiętajmy o swoich korzeniach. 8 gwiazdek,
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Nie wiem kto wam wmówił te bajki o kapitalizmie, że wystarczy się uczyć i pracować żeby się dorobić, ale wystarczy pożyć kilka lat jak dorosły człowiek żeby zrozumieć, że nie do końca to tak działa. Pieniądz rodzi pieniądz, kapitał działa jak kula śnieżna. Uczyłam się, zarabiam powyżej średniej krajowej, i mam trudniejszy start w życiu niż choćby ten "robol" który pije, ale odziedziczył w spadku mieszkanie. Nie twierdzę że to prosty temat, zdaję sobie sprawę że wprowadzenie np. podatku katastralnego nie rozwiąże wszystkich problemów (bo wynajem stanie się droższy itd), ale kuwa, przecież niektórzy nawet nie dają przestrzeni do dyskusji, bo w ich zakutych łbach podatki zbiera się tylko od tych ciężko pracujących ludzi i daje nierobom. Problem inwestorów, zarabiających tylko na tym że mieli kapitał, wykupili kilkadziesiąt mieszkań i podbijają ich cenę nie istnieje, c'nie.
No ale wiem, dla niektórych obecnie większym problemem jest szmatka na twarzy która odbiera im wolność, płacenie przez całe życie kredytu na niebotyczną kwotę już tej wolności nie odbiera.
Paróweczkowe królestwa, kurła.
#gorzkiezale #rynekmieszkan #wykopthings #nieruchomosci
Ofc nie każdy musi żyć w większym mieście, kwestia tego gdzie kto pracuje, ile czasu chce przeznaczać na dojazd (no ale szanujmy się, czasu nikt odzyskać nie może).
@Ryzy_Wuj: Opowiedz mi więcej o najlepszych dzielnicach. I weźmy sobie jednak stolicę na cel, żeby nie biegać po powsinogach mniejszych.
Weź takiego inżyniera który już coś zarabia, ale nadal nie jest to bogactwo. Pracującego w Warszawie, chcącego tam zamieszkać i dalej się rozwijać. Gdzie ma szukać mieszkania, żeby nie zmarnować 2h dziennie na dojazdy w jedną stronę?
Jak mnie stać to kupuje mieszkanie lub dom w mieście czy pod miastem i płacę dużą kwotę, bo to udogodnienia które mają swoją cenę.
Jak mnie nie stać to kupuje mieszkanie w bloku lub na wsi i dojeżdżam. Proste.
@azetka: xD XD xD Ja nie wiem jak wam lewakom nie jest wstyd to pisać.
Szczęka opada, bo ktoś inwestuje w mieszkania i
Komentarz usunięty przez autora