Wpis z mikrobloga

Bądź sobie Janem III Sobieskim w trakcie podróży do Wiednia, żeby spuścić Turkom w------l stulecia

Zatrzymaj się po drodze przekimać, bo przecież gdzieś k---a musisz

Posiedź jeden dzień i pojedź dalej

Prawie 330 lat później malują Ci mural, że 330 lat wcześniej zrobiłeś sobie przystanek w trasie. XD

Trochę jak te tablice pamiątkowe z Janem Pawłem, który coś tam. XD
losowynick13 - > Bądź sobie Janem III Sobieskim w trakcie podróży do Wiednia, żeby sp...

źródło: comment_16012690731cVgn10Na1M3666kvJhecZ.jpg

Pobierz
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@losowynick13 po co? Co mnie obchodzą czasy 500, 600 lat temu, choćby nawet 200, w dupie to mam bo Ci ludzie juz nie żyją, zyje ja i chce mieć przyszłość a nie wspominać chujwieco i chujwiekogo, a najważniejsze chujwiepoco jak nie ma to najmniejszego wpływu na moje życie poza bzdurami które jestem zmuszony oglądać ()
  • Odpowiedz
@DarkSoul667 to współczuj, akurat mam dobre i dobrze sobie radzę. Nie mam zamiaru skupiać się w zyciu na historii i ludziach ktorzy dawno glebe gryzą, a ty idz i walcz w imię Sobieskiego, Chrobrego, za wolną Polskę! Daj się zabić, daj sobie mózg wyprać bohaterstwem i poświęceniem, rodzina bedzie opłakiwać bohatera, to jest coś ( ͟ل͜)

A ja to p------e, moja rodzina jest najważniejsza,
  • Odpowiedz
@SipaXtra pewnie pewnie, oddal byś życie w imię Kaczyńskiego bo Ci kazał, walcz z lgbtqndjfir i innymi bo ktos ci tam mózg wyprał i kazał mordować ludzi których nawet nie znasz.

Kraj wytresowanych świń i tyle, dobrze ze nie wszyscy ( ͡º ͜ʖ͡º) tylko takie chore jednostki, ale kwestią czasu jest jak was tam rząd wyora i nawet wy zrozumiecie ( ͡º ͜ʖ͡
  • Odpowiedz
@losowynick13: W sumie to marsz armii Sobieskiego jest warty zapamiętania, bo pokonała w krótkim czasie bardzo długą trasę. Dodatkowo różnił się od typowego przemarszu XVII-wiecznej armii, która rabowała i paliła wszystko na swojej drodze. Wojska RP były bardzo zdyscyplinowane, doskonale zaopatrzone, zarówno przez siebie jak i Cesarstwo, które zawczasu zadbało o wsparcie logistyczne. Do tego miejscowa ludność była bardzo przychylna maszerującym wojskom, bo z jednej strony nie dokonywały one rabunków,
  • Odpowiedz
@Kurt_Schwitters oczywiście, egoizm, ignoracja, patrzenie na siebie nie na kraj, wszystko to co wmówili wam w telewizorze i inni wyprani mózgowo ludzie, walczcie i umierajcie za kraj który c---a wam dal, a to że jesteście Polakami to najzwyklejszy zbieg okoliczności, rownie dobrze mógłbyś się urodzić gdzie indziej i mieć mózg wyprany w inny sposób ( ͡º ͜ʖ͡º)

Idz, idz walcz za kaczorka, za Tuska, za Sasina
  • Odpowiedz