Wpis z mikrobloga

Od jakiegoś czasu robię tak, że losowym osobom z którymi nawiąże kontakt wzrokowy mówię dzień dobry

Zazwyczaj sie uśmiechają i odpowiadają. Wczoraj powiedziałem tak jakiejś babce a ona do mnie

Przepraszam, ale nie poznałam

Ja do niej mowię ale pani mnie nie zna i ja pani również. Trochę się zakłopotała kobitka, ale z uśmiechem powiedziała, że życzy mi miłego dnia.

Za to dziś czekałem pod dworcem na transport, obok mnie przechodziła prześliczna dziewczyna. Powiedziałem jej dzień dobry, uśmiechnęła się do mnie i odpowiedziała to samo. Okazało się, że wracała i powiedziała mi do widzenia
No to wstałem, podszedłem do niej i zapytałem, czy mogłaby mnie poczęstować swoim numerem telefonu. Poczęstowała, oby się udało.
#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mow_do_mnie_mistrz: Czasem wystarczy jedno spojrzenie (tak jak opisujesz) i masz już drogę otwartą. Wybadaj ją na spotkaniach, oraz przeczekaj ją (niech minie trochę czasu od ostatniego spotkania, za nim spotkasz się z Nią na następnym).
"Czas wszystko na wierzch wydobędzie" <--- Pamiętaj o tym.
  • Odpowiedz
@Kotniepies: Ale @NatecPL: ma rację poniekąd. Jak nawiążesz kontakt wzrokowy z kobietą i uśmiechniesz się, nawet nic nie mówiąc a ona odpowie uśmiechem, to wystarczy podejść i zagadać. Reszta zależy głównie od tego co mówisz, jak to mówisz i czy jesteś pewny siebie :) No i od tego, czy różowa nie jest p------a, ale to sie na pierwszym spotkaniu najczęściej da zauważyć ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz