Sciana z roslinami (prawie) gotowa (。◕‿‿◕。). Wiekszosc roslin to mlode sadzonki + niedobitki po inwazji wciornastka. Jest ich dokladnie 18. Niebieski mowi, ze to jebnie xD Planuje dodac kolejny post za pol roku aby pokazac wzrost roslin. Docelowo maja pokrywac cala sciane. Dajcie znac jesli chcecie byc wolani. W komentarzu dodaje zdjecie jak to wyglada w nocy. Wolam @magnes125 i @petunya bo chcialy byc wolane ;) #rosliny #ogrodnictwo #pokazbiurko #chwalesie i troche #pcmasterrace
@Amestris: na amazonie. Zawsze kupuje od Mkouo bo sa z fajnej grubej bawelny i nie smierdza :D. Tutaj za sam sznurek chca 10€ za 100m a ja nawet nie wiem czy dalabym rade zrobic taki ladny ( ͡°ʖ̯͡°).
@Woofinka: Ja sobie nakupiłam sznurków i leżą w szafie w worku. W ogóle nie czuję robienia makram. Nie jest to trudne, ale nie jest to, że jakieś fascynujące zajęcie. Wolę sobie zrobić coś na drutach czy haftować. Z Polski nie opłaca Ci się zamówić? @Amestris: Nie wiem z jakiego jesteś miasta, ale dziewczyny na grupach roślinnych bardzo często sprzedają makramy. Kwietniki kosztują tak plus minus 15-25 zł. Przynajmniej
@Woofinka: No u nas takiej dobrej jakości bawełniane sznurki do makramy kupisz za około 30 zł /100m. W przeliczeniu na PLN z tego co się orientowałam to w Polsce też mniej więcej tyle kosztują takie makramy. Czyli w sumie nie ma zbyt dużej różnicy
@magnes125: serio? Muszę poszukać takich grup. Chociaż jeśli mam być szczera, to mam małą przerwę w robieniu makram. A osobiście wolę takie wiszące na ścianę niż kwietniki. Bardziej jakoś do mnie przemawiają. Ale w sumie mogłabym się zainteresować i trzaskać kwietniczki ( ͡°͜ʖ͡°) Też haftuję od czasu do czasu, ale makrama wydaje się być.. Mniej czasochłonna. Na szydełku próbowałam się nauczyć, ale coś nie
@magnes125: Jak bede w Polsce to kupie sobie troche na probe. Zostaje mi tylko makrama ewentualnie haftowanie, bo jestem leworeczna i nikt nie potrafil mnie nauczyc jak robic na drutach a sama jakos tego nie ogarnelam ( ͡°ʖ̯͡°) taki antytalent. @Amestris: Kurcze, drogo tam macie ( ಠ_ಠ). Haftowanie i makramy fajna sprawa ale najbardziej chcialabym nauczyc sie szyc na
@Woofinka: tzn mówię o sznurkach już takich z najwyższej półki. Ja osobiście korzystam z takich za 15 zł /100 m. Zrobiłam z takiego nawet hustawkę dla dziecka na roczek, wyszło dobrze.
O, maszyna to też może być bardzo przydatna sprawa. Jak kiedyś nie będę miała na co pieniędzy wydać, to kupię sobie maszynę i też się nauczę. To chyba jedna z najbardziej przydatnych umiejętności w życiu A poduszka ładna. Daj
@Amestris: kupujesz te sznurki gdzies stacjonarnie czy w internecie? Musze najpierw kupic maszyne xD Znajac siebie pewnie znajde jakas za milion cebulionow i jej nie ogarne xD W kazdym razie dam znac jak cos stworze ʕ•ᴥ•ʔ.
@Woofinka: kupuję na allegro. Sznurki marki YarnArt. Wiadomo że cena zależy też od grubości sznurka. Ale 3mm kupuję właśnie mniej więcej po 16 zł. No najgorzej kupić sprzęt, na którym się nie zna, jeśli chodzi o wybór. Ja bym chyba też kupowała na podstawie opinii w internecie, bo ani ja, ani nikt z mojego środowiska się nie zna XD
@Amestris: ok, dzieki. Powiem mamie, zeby mi zamowila :). No najgorzej wlasnie, pewnie kupie jakies wodotryski ¯\_(ツ)_/¯. Lubie jak cos ma duzo opcji. Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie, ze jak raz w zyciu uzyje tej jednej funkcji to zakup takie produktu jest w pelni uzasadniony xD. @dumpmuzgu: dziekuje ʕ•ᴥ•ʔ.
@Kemoi: dzieki! (ʘ‿ʘ) Na stale. Nie jest przywiercona czy cos ale jest na tyle dociazona, ze sie nie przesuwa/kiwa itd. Podstawka nazywa sie Alex i jest do kupienia w Ikea. Podrawiam ʕ•ᴥ•ʔ.
@Strzalka Hej szczała kierowniku.. królu złoty (hgw może kobieta jezdes?) Co to za roślinki i jak się to hoduje. Właśnie szukam czegoś do pokoju a nie mam wiedzy specjalnie
Planuje dodac kolejny post za pol roku aby pokazac wzrost roslin. Docelowo maja pokrywac cala sciane. Dajcie znac jesli chcecie byc wolani.
W komentarzu dodaje zdjecie jak to wyglada w nocy.
Wolam @magnes125 i @petunya bo chcialy byc wolane ;)
#rosliny #ogrodnictwo #pokazbiurko #chwalesie i troche #pcmasterrace
@Amestris: Nie wiem z jakiego jesteś miasta, ale dziewczyny na grupach roślinnych bardzo często sprzedają makramy. Kwietniki kosztują tak plus minus 15-25 zł. Przynajmniej
Też haftuję od czasu do czasu, ale makrama wydaje się być.. Mniej czasochłonna. Na szydełku próbowałam się nauczyć, ale coś nie
@Amestris: Kurcze, drogo tam macie ( ಠ_ಠ).
Haftowanie i makramy fajna sprawa ale najbardziej chcialabym nauczyc sie szyc na
O, maszyna to też może być bardzo przydatna sprawa. Jak kiedyś nie będę miała na co pieniędzy wydać, to kupię sobie maszynę i też się nauczę. To chyba jedna z najbardziej przydatnych umiejętności w życiu
A poduszka ładna. Daj
Musze najpierw kupic maszyne xD Znajac siebie pewnie znajde jakas za milion cebulionow i jej nie ogarne xD W kazdym razie dam znac jak cos stworze ʕ•ᴥ•ʔ.
No najgorzej kupić sprzęt, na którym się nie zna, jeśli chodzi o wybór. Ja bym chyba też kupowała na podstawie opinii w internecie, bo ani ja, ani nikt z mojego środowiska się nie zna XD
No najgorzej wlasnie, pewnie kupie jakies wodotryski ¯\_(ツ)_/¯. Lubie jak cos ma duzo opcji. Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie, ze jak raz w zyciu uzyje tej jednej funkcji to zakup takie produktu jest w pelni uzasadniony xD.
@dumpmuzgu: dziekuje ʕ•ᴥ•ʔ.