Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +267
Przed Wami kolejne #rozdajo, ponownie z motywem sportowym (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง
Mamy dla Was wartościową nagrodę w postaci odżywki białkowej WPC o smaku kawowym z limitowanej edycji Kevin Levrone (proszek, 2 kg). Wartość rynkowa nagrody to co najmniej 169 zł!
Białko możecie sami spożyć, dać komuś na prezent lub sprzedać z zyskiem! Data przydatności to
Mamy dla Was wartościową nagrodę w postaci odżywki białkowej WPC o smaku kawowym z limitowanej edycji Kevin Levrone (proszek, 2 kg). Wartość rynkowa nagrody to co najmniej 169 zł!
Białko możecie sami spożyć, dać komuś na prezent lub sprzedać z zyskiem! Data przydatności to
źródło: rozdajo jesienne
Pobierz
thorgoth +142
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
źródło: GakDOWMWAAAWaxE
Pobierz

Już niejedno krotnie spotkałem się z wyzwiskami w moją osobę, że jestem durny, a cloudgaming i Gamepass to najgorsze co spotkało branże gier XD Najlepsi są ci co nie widzieli na oczy grania w chmurze, a jedyne co to kojarzą onLive który w 2010 roku nawet nie oferował 720p w przesyle.
Cloud gaming to przyszłość która nas nie uniknie, a bajki o kompresji i input lagu to pozostałości po onLive. Każdy kto próbował #geforcenow doskonale wie, że nie da się odróżnić gry odpalonej na lokalnej maszynie i w chmurze. Wystarczy poczytać wpisy z czasu gdy GFN wystartował dla wszystkich, jakie były wrażenia i jak ludzie byli zaszokowani tym, że tak świetnie to działa. Reddit poświęcony GFN i Nvidii do dzisiaj pieje z zachwytu i płacze, że usługa kuleje jednak listą obsługiwanych gier. Jest jeszcze Stadia którą próbowałem i nie odbiega jakością od GFN ale ich model biznesowy jest jakiś z d--y i dla konsumenta byłoby lepiej jakby upadła. Zresztą Ubisoft ogłosiło, że wszystkie wycinki gier przedpremierowe bedą serwowali na najlepszych możliwych ustawieniach właśnie przez strumieniowanie obrazu do recenzentów i prasy. W przypadku tytułów graficznie wybitnych są przekonani, że przesył w chmurze odzwierciedla w 99% grę odpaloną lokalnie na mocnarnym PC.
No i te nieszczęsne abonamenty. 54 zł za możliwość grania w ponad 200 tytułów na konsoli i PC + granie w chmurze? Dla mnie b---a i opłacam Game Passa od premiery. Do tego zdarza mi się opłacić raz na jakiś czas abonament Ubisofu, Origin Access (PC) albo PS Now (chociaż tu opłacałem go by zapoznać się z exclusivami). Przyszłość to abonamenty chociaż jasne, że nie zastąpią tradycyjnego kupna gier. Sytuacja jak z Netflixem - istnieją kina do których trafiają filmy i dopiero później przechodzą do usług streamingowych ale i instieją produkcje które są kręcone z myślą o streamingu lub są podczas produkcji wykupywane przez Netflixa czy Amazona Prime (vide wykupowanie developerów przez Microsoft lub podpisywanie z nimi umów jak z EA na abonament). Ciekawym przypadkiem jest HBO które doskonale wie, że wiecznie nie będą mieli wysokich przychodów z abonamentu na kanały HBO premium w kablówce. Zainwestowali w swoją platformę streamingową dopóki jest jest jeszcze miejsce i nie jest za późno na taki ruch. W gamingu Sony i Nintendo - obie japońskie firmy są w tyle za zachodnimi graczami. Obie nie posiadają swoich abonamentów z grami i nie planują w nie inwestować - Sony wydało dokładnie takie oświadczenie zapominając, że to oni byli pierwsi z PS Now (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Oczekuje dyskusji na poziomie (głupi ja XD) i jestem ciekawy jak wy to widzicie bo czasem się zastanawiam skąd ten konserwatyzm i przywiązanie do pudełek i odrzucanie lepszych rozwiązań.
#ps4 #ps5 #xbox #xboxone #xboxseriesx #psnow #geforcenow #gamepass #pcmasterrace #gry #nintendoswitch
mam iMaca i na nim się raczej nie gra a czasem chciałbym z kumplem popykać online jakiś tytuł którego nie ma na xboxa albo gdzie PC i XBox nie mają połączonej platformy online
@Cinkito: polemizowalbym, ale kwestia gustu:
https://www.pushsquare.com/guides/all-playstation-now-games#t
Dla mnie bije na glowe GPU (ktore tez posiadam jak cos)
@Policjant997: no pewnie że tak, bo wtedy można było grać w praktycznie wszystko co się miało na steamie. Tak, paradoksalnie #geforcenow był usługą znacznie lepszą w becie niż jest teraz po premierze.
Pewnie będą się pojawiać jakieś tytuły wartościowe, ale dla mnie nie będą miały wartości przy hitach klasycznych AAA i jeśli będą jednak równolegle w retailu. No i lubię moją dożywotnią licencję od
@Policjant997: input lag wyraźnie czuć na myszce, na padzie trochę mniej.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1600883878mWwpy4BUAxp2c1ybEXfwai.jpg
Pobierzwyciagnij wnioski ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Policjant997:
cloudgaming jest w
źródło: comment_1600885651QQTXfzU53ceOJt1D9v3PgF.jpg
Pobierz