Wpis z mikrobloga

Ekhm, Murki i Marabelki.

Sprawa eskaluje, jesteśmy mocno zaskoczeni i poruszeni odbiorem naszej grafiki. Nigdy nie było naszym zamiarem wywołanie takich reakcji. W żaden sposób nie chcemy promować lub wspierać patologii w postaci różnych form przemocy.

Przepraszam wszystkie osoby, które poczuły się dotknięte.

Poniższy obrazek powstał z zamysłem stworzenia zabawnej gry słów nawiązującej do produktu Pianki Liście, który mamy w ofercie. NIGDY, ale to NIGDY, naszym zamiarem nie było naturalizowanie lub w jakikolwiek sposób pochwalanie stosowania przemocy. Nieważne, czy fizycznej, czy psychicznej, nieważne wobec kogo i kiedy. To nie podlega dyskusji, p-----c nie może mieć miejsca.

Na co dzień każdy z nas doświadcza, niestety, różnych form przemocy. Fizycznej podobno coraz rzadziej (oby), ale bardzo często, szczególnie w internecie, otrzymujemy nieprzyjazne, agresywne wiadomości. Bardzo łatwo jedną wiadomością, wydawałoby się, niewinną, można sprowokować dużo osób, które finalnie wyładują swój gniew w sposób, który paradoksalnie nie będzie miał wiele wspólnego z sympatią. Pamiętajmy o tym, bo we własnym gniewie łatwo przesadzić w drugą stronę i w walce o zatrzymanie przemocy dołożyć cegłę, która mocno zrani osobę po drugiej stronie. Po drugiej stronie są zawsze żywe i czujące osoby. Pamiętajcie o tym.

W każdym razie, mimo sugestii, podjęliśmy decyzję, że nie usuniemy posta. Nie chcemy chować głowy w piasek, zależy nam, żeby jasno określić własne stanowisko, aby nie było wątpliwości: JESTEŚMY PRZECIWNI STOSOWANIU PRZEMOCY. Czy coś więcej trzeba tu dodać? Nie widzę celu w opisywaniu o jaką p-----c chodzi, bo każda p-----c jest zła.

Mamy tutaj wielu sympatyków, którzy mogli poczuć się dotknięci naszą grafiką. Nie chcę nikogo przekupywać, ale wiem, że sporo osób myślało o zamówieniu żelków w najbliższym czasie. Dlatego też postanowiłem zrobić specjalny rabat na tę okazję. Działamy na bardzo niskiej marży, takie rabaty zdarzają się u nas bardzo rzadko, ale jest to wyjątkowa sytuacja. Wybierając swój kod możesz dać nam sygnał.

Jesteśmy małym producentem żelków, zatrudniamy około 30 osób. Codziennie znajdujemy się w różnych sytuacjach i doskonale rozumiemy rolę szacunku do drugiego człowieka. Z mojej strony dodam, że dołożę starań, aby powyższe wartości na stałe wpisały się w nasze zasady działania.

Od razu odpowiem - nie będzie analogicznego posta na dzień kobiet. Nie pozwolimy na podobne interpretacje w przyszłości. Jak widać, takie gry słów nie są zabawne i łatwo przekroczyć cienką granicę.

#gusto #oswiadczenie #afera
ecco - Ekhm, Murki i Marabelki.

Sprawa eskaluje, jesteśmy mocno zaskoczeni i porus...

źródło: comment_1600860757kcT4MEN52FlRryORku6Png.jpg

Pobierz
  • 276
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MMMMMMMMMMM: Ale ja nigdzie nie twierdze, że komentarze o LGBT to potężna Homofobia - też gnije ogólnie z tej akcji przepraszania wszystkich za wszystko. Po prostu ludzie stali się jacyś tacy miękcy a wykopowa część s--------n się o wszystko oburza i z lewa i z prawa xD
  • Odpowiedz
@ecco: Ja bym nawet nie zwracał uwagi. Pier**one pokolenie płatków śniegu, które obrażają się o wszystko xD Wykopki się zesrały jakby ktoś wielką zbrodnię popełnił
  • Odpowiedz
@ecco łoooppanie wypok już ocenił i koniec. Nie zmienią zdania chociaż by po zjedzeniu Waszych żelków srało się złotymi jajami. Ja osobiście nie widzę tutaj powodu tej gównoburzy. Może dlatego, że moja rożowa mnie nie bije. Ta grafika dla mnie jest bardziej cringe, ale to raczej wina taniej stockowej grafiki chada. Mogliście dać jakiegoś dresa i napisac "jeśli Seba prosi się o liścia poczęstuj go pianką". Wtedy raczej mało kogo by
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ecco: ludzie nie mają poważniejszych problemów. Gra słów, ostrzejsze żarty, czarny humor... Wszyscy tutaj jedno bądź drugie robią i nikt nie widzi problemu, g---o się wylewa gdy oni są obiektem drwin czy ataków .
  • Odpowiedz
@ecco: Szczerze mówiąc mało mnie obchodzą żelki, a pewnie jeszcze mniej wasze kiepskie żarty. Ale to co zawsze powoduje moją irytację to próby przeraszania bez przeprosin. W waszym poście nie ma przeprosin.

Sprawa eskaluje, jesteśmy mocno zaskoczeni i poruszeni odbiorem naszej grafiki.

@ecco: ok, martwicie
  • Odpowiedz
@ecco: Ja sie nie gniewam, żarcik taki se, a ludzie przesadzają. Nie zmienia to faktu ze WYBACZAM -15% eheh bo cebula we mnie silna, a listków jestem ciekaw.
  • Odpowiedz
Przepraszam wszystkie osoby, które poczuły się dotknięte.

Powinniście przeprosić za to co zrobiliście, a nie przeprosić tych, którzy poczuli się dotknięci.
Przepraszacie tylko tych, którzy poczują się dotknięci? Najgorsze wieśniactwo.
"Naplułem panu na ryj, ale przepraszam, jesli poczuł się pan dotknięty"
Zero taktu i kultury i zrozumienia sytuacji. Gimbochamstwo mocno zakorzenione.
  • Odpowiedz
@ecco: przeprosił, dał rabat, jakby każdemu loda zrobił to by bylo dla was pajace za mało xD Dla wykopków adekwatna kara to publiczna egzekucja gościa od reklamy xD. Żelków nie jadam, raczej nie zamówie ale nie dla tego że z reklamą nie trafiliście
  • Odpowiedz