Wpis z mikrobloga

mirasy rano jadę do mechanika samoxhodwego. mój problem to piszczenie chyba lewego przedniego koła podczas jazdy powyżej około 80-100km/h. mam wrażenie, że przy lekkim skrecie kierownicą problem uwydatnia się lub znika. delikatne naciśnięcie hamulca od razu niweluje problem. koła ponoć się nie grzeją

tarcze są niby jeszcze ok, klocki były szlifowane i niby miało wrócić do normy po jakimś czasie. zrobiłem z 1000km i nic. co to może być? jest to dość irytujący dźwięk. nie wiem jakiej firmy mam tarcze i klocki (,)

wybaczcie za tagowanie na nocnej, ale może dzienna przeczyta i pomoże - jestem umówiony na 8 #pytanie #mechanikasamochodowa #mechanik #mechanika #samochod #auto #kiciochpyta
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pieczarkowy: Czasem klocki tak mają, sam mam podobny kłopot i nie znalazłem rozwiązania. Klocki mam tej samej marki co tarcze, na poprzednim zestawie też pojawiało się podobne piszczenie. Nie jest to mocno głośne i nie zawsze to słychać więc nauczyłem się z tym żyć.
  • Odpowiedz
@pieczarkowy: @fuck_yeah: mam to samo w prawym przednim kole. U mnie czasem piszczy przy około 60-80km/h. Tak samo przy lekkim skręcie kierownicą piszczenie na chwilkę ustaje. O dziwo po wymianie tarcz i klocków na nowe innej firmy problem nie zniknął całkowicie. Przestało mi to przeszkadzać.
  • Odpowiedz