Wpis z mikrobloga

#szosa
Jest sobie taki dłuższy segment na stravie 20,2km. Dziś tam jechałem z czterema kumplami, wszyscy podobna forma, gęsiego, zmiany co 2km, było pod wiatr 7km/h prawie że w twarz. No i taki wynik wykręciłem, ja jestem zadowolony, ale jak patrzę na szczyt drabinki to sam nie wiem co myśleć. Niektórzy mają moce podobne a prędkości z kosmosu (184W i 51,2km/h xD). Tak im wiało czy driftują za samochodami, o co tu chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
P.S.
Wam też od wczoraj #strava chodzi jak gówno?
Pobierz
źródło: comment_1600611236DMZ741gyj6WEMAUZ5XOdwc.jpg
  • 23
@mmichal
No ja nie tego nie rozumiem. Chcemy wykręcić lepszą średnia w peletonie a znajomi upierają się na zmiany co 2km.
Ja mam FTP około 250w , przez 500m spokojnie na 320w pociągnę a potem z tyłu na 225w. 2km to już tylko 280w. Średnia spada.
@mmichal Nie mamy aż takiego ciśnienia :) Jeździmy dla frajdy, wiadomo jak jest szybciej frajda większą. Ale i tak najważniejsze jest żeby się spotkać 2 - 3 razy w tygodniu i pokręcić razem . Segmenty to tylko dodatek i głównie żeby porównywać się z samym sobą.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Desmosedici: tak jak zauważyłeś słusznie mniejsza waga, jak kobitka wygeneruje 200w przy 50kg to tak jak mężczyzna 300 przy 75,ostatbio nawet robiłem ciekawa analizę ja vs kumpel, on 107 kg, ja 75, generuje blisko 45% więcej watów przy tej samej prędkości
@dablju_ mam kumpla on waży 65 kg na każdej górce mi ucieka. Ja ważę 84 kg i jak jest prosta to ledwo mi na kole siedzi :) W/kg to góry i krótkie ucieczki do różnica peletonu . Waty po prostu to TT i długie proste.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@n_____S: elektrykiem polecisz do 25km/h, później musisz sam pracować. Oczywiście można to odblokować ale komu by się chciało robić takie wały. Też tak kiedyś myślałem jak ty, że elektryki.