Wpis z mikrobloga

Znowu pedalarze zapychają miasto... Ktoś powinien zrobić kiedyś porządek z tą całą masą kretynów. A wystarczyło by przełożyć na sobotnie popołudnie albo niedzielę rano. To nie. #!$%@? Warszawiaków w piątkowy szczyt. Zablokujmy miasto. Niech stoją w tramwajach, autobusach, samochodach. Niech się spóźniają, tracą pieniądze i czas.

A wszystko to w imię bandy rowerzystów którzy chcą zamanifestować światu jacy są wspaniali. Banda samolubnych dupków.

Jeśli cokolwiek osiągnęli to na pewno nienawiść do siebie i tych swoich pieprzonych rowerków...

#warszawa #rower #terroryzm #dupki
  • 106
@KorwinMocnoMasakrujeMlodegoLewaka: dzięki za zawołanie, bo @maciek_gi musiał edytować komentarz, skoro nie dostałem od niego powiadomienia... Na przyszłość Maćku napisz nowy koment, wtedy mnie zawołasz.

Zapewne chodzi Ci o to wg Ciebie manipulowanie. Nie zmanipulowałem Twojej wypowiedzi. Słowa:

dzięki masie i temu jaki ból dupy powoduje, jazda na rowerze jest tak popularna.

mogą świadczyć równie dobrze, o tym, że jakby nie masa, to jazda na rowerze nie byłaby tak popularna. Co to
@marwiec-:

Pisząc

To m.in. dzięki masie i temu jaki ból dupy powoduje, jazda na rowerze jest tak popularna.

Miałem na myśli dokładnie:

To m.in. dzięki masie i temu jaki ból dupy powoduje, jazda na rowerze jest tak popularna.

Jeżeli masz odrobinę oleju w głowie to na pewno widzisz że wydźwięk naszych wypowiedzi ma zupełnie inny ciężar. Na pewno nie napisałem że nikt by na rowerze nie jeździł to mu próbowałeś w
@maciek_gi: Przekręcanie wypowiedzi to chamstwo. Blokowanie miasta na kilka godzin, należy podkreślić, NA ZŁOŚĆ kierowcom - nie. Taaaaaa...

Zrozum - samochody są fajne. Są zajebiste. Samochody nie są niczyim wrogiem. Rzeczywiście, szkoda, że masa samochodów zasuwa po mieście z jednym lub dwoma pasażerami, ale tak już #!$%@? jest. Branie obcych ludzi na wspólny dojazd to trochę tak, jakby ktoś ci wyliczył, że masz za dużo miejsca w mieszkaniu i dokwaterował ci
@KorwinMocnoMasakrujeMlodegoLewaka:

Jest masa osób które chętnie jeździły by rowerem, ale nie mogą bo albo nie ma którędy, albo czytają wypowiedzi różnych chłopków-roztropków np.

Drogi i infrastruktura zaprojektowane są dla samochodów. Rower jest tam tylko gościem. Dlatego robi sie ścieżki rowerowe. Korki nie sa powodowane przez samochody lecz przez zła infrastrukturę.

I wybierają samochód, korkując miasto. Chodzi o to, aby tę część społeczeństwa przekabacić na naszą stronę, dzięki czemu będzie luźniej na
@maciek_gi: Banda dziwaków, którzy cyklicznie zapychają miasto swoją demonstracją na pewno sprawia, że coraz więcej ludzi przesiada się na rowery. "Mamo, spóźniłem się na obiad, bo masa krytyczna zablokowała drogę. Super, chcę być jednym z nich!"
@blubi_su: No chłopie, jeszcze 2 lata temu sam jeździłem furą do pracy. :) Nie ucz ojca dzieci robić.

A co do bagażu to polecam sakwy. ;) Zdziwiłbyś się jakie to pojemne.

@KorwinMocnoMasakrujeMlodegoLewaka:

Banda dziwaków, którzy cyklicznie zapychają miasto swoją demonstracją na pewno sprawia, że coraz więcej ludzi przesiada się na rowery.

Ładnie to ująłeś, jest dokładnie tak jak piszesz. :)
@blubi_su: Na onecie jeszcze większy hejt na wszystko. A jak już jesteś lewicowym żydo-gejem to już w ogóle przerąbane. Ja tam nie czuję aby ktokolwiek poza siecią czuł do mnie nienawiść i nie przejmuję się komentarzami na głupawych portalikach.
@blubi_su:

Ludzie wydawało by się inteligentni nie blokują miasta swoimi złomami w szczycie. Ludzie inteligentni powinni wiedzieć że motocykl zawsze szybciej ruszy i jedzie od roweru więc nie stawia się rowerów przed samochodami. Ludzie inteligentni wiedzą gdzie ich miejsce.

To jest właśnie przykład internetowego road rage, zwanego także trollingiem. :)
@maciek_gi: To posłuchaj uważnie, bo ja znam co najmniej parędziesiąt osób którzy bardzo, ale to bardzo nie lubi rowerzystów. Olbrzymia część pedalarzy nie ma pojęcia o ruchu drogowym i przepisach. Ci ludzie NIGDY nie powinni znaleźć się pomiędzy samochodami i motocyklami. Jest to ewidentna luka w prawie że mają w ogóle jakiekolwiek prawo pojawiać się na szosie. Nazywaj to jak chcesz ale jak mi rowerowiec zajeżdża drogę to nie ja jestem
@blubi_su: Nie znam żadnego rowerzysty, który jeździłby po ulicach nie mając prawa jazdy. Ja sam zacząłem włączać się w ruch też dopiero po zrobieniu prawka. Nie wiem skąd masz te kilkadziesiąt osób. Może z tej dziurki, którą robisz kupę?

Nazywaj to jak chcesz ale jak mi rowerowiec zajeżdża drogę to nie ja jestem poszkodowany :)

I co, potrąciłeś już jakiegoś czy tylko pyskujesz w necie?
@blubi_su:

jak do mnie za blisko podjedzie

Czyli tylko prujesz się głupio w sieci. :)

Nie będę robić zadnych wyssanych z palca statystyk. Nie mam pojęcia.

Informuję tylko że w gronie moich znajomych, znajomość przepisów jest zdecydowanie lepsza wśród rowerzystów, niż wśród kierowców którzy nie jeżdżą rowerem.

@maciek_gi: Myślisz że Ci tu napiszę :D #!$%@?? Może film z kamerki chcesz? Wybacz zostawiam je dla uciechy własnej.

Och brakuje Ci argumentów :> Dresiarstwo powiadasz? No jak widze tych rowerzystów którzy ładują się na Pańskiej pod prąd, skracają sobie drogę po chodnikach, wpieprzają się w szczycie z rowerem do metra. No IQ dresiarstwa, masz rację. Pedalarstwo nic więcej.