Takie pytanie, zrobienie kostki brukowej przy pomniku ~2500zł, dostawienie płyty marmurowej z literami za pomnikiem ~4000 zł czy to normalna cena w #warszawa ? #kamieniarstwo #cmentarz #nagrobkiboners
@tamto-to-tamto: Nie znam się na kamieniarstwie ale zrobienie opaski z kostki w koło pomnika to 2500 dużo. Zależy jaka kostka ale generalnie jakby mądrze bez docinek ustawić obrzeża to jest dzień pracy
@tamto-to-tamto kostka brukowa + robocizna to 80 - 100 pln za metr kwadratowy. Mistrzowie parkingów pod biedronką robią 600 metrów dziennie. Problem raczej będzie znaleźć kogoś do tak małej roboty. Dojazd plus znoszenie materiałów to będzie 80% czasu. Sam zrobisz to bez problemu
@tamto-to-tamto: Tylko się upewnij, że go na cmentarz wpuszczą, bo może tak być że tylko "licencjonowane" firmy które mają umowę z "xiendzem" ( ͡°͜ʖ͡°) i stąd takie ceny.
@tamto-to-tamto: nie wiem jak płyta, ale rok temu zapłaciłem 2000 za 10 metrów kostki na podwórku z robota i materiałem. Mieszkam koło Janek, wiec stawki stołeczne płace.
#kamieniarstwo #cmentarz #nagrobkiboners
źródło: comment_1600255710oKLI0J3Ea4j95ugLugLorU.jpg
PobierzSam zrobisz to bez problemu
@tamto-to-tamto: Tylko się upewnij, że go na cmentarz wpuszczą, bo może tak być że tylko "licencjonowane" firmy które mają umowę z "xiendzem" ( ͡° ͜ʖ ͡°) i stąd takie ceny.