Wpis z mikrobloga

@bred_one: Podpinam się pod prośbę. Do tej pory z bratem robiłem paste z habanero. Marchewka, czosnek, cebula i wymysł szatana czyly habanero. warzywa podgotować, przełożyć do blendera, dodać #!$%@? i miksować na pastę.
Do gotowania można dodać sok albo owoc egzotyczny- mango, ananas, wtedy jest lepszy posmaczek.
@bred_one:

Ostry barbecue:
2kg śliwek
400ml wody
250ml octu winnego
10-12cm imbiru
2 cytryny
16 łyżeczek papryki wędzonej
14 ząbków czosnku
400ml cukru
Garść świeżej mięty
sól i pieprz do smaku
Ja dawałem na te proporcje 2 kopiaste łyżeczki przecieru z własnych Ghostów ale ostrość wedle uznania.
@bred_one: Przełożyłem gorący do słoików i się pozamykały, słoiczki dałem w miarę małe, część zabrał brachol, część rozdałem i w sumie połowe już zjadłem bo to udależnia :D czytałem, że jak jest fest ostre to się nie psuje bo zabija bakterie :)