#gotujzwykopem Ten drugi to chyba taki ajfon wśród piekarniczków, ale co za tym idzie jest też droższy. Czy ktoś ma któryś z nich (albo jeszcze inny) i może się wypowiedzieć?
@Felonious_Gru: Tym że ma 400 stopni zamiast 250 i pizza piecze się 5 minut a nie 15 czy 20... Efekt jak z prawdziwego pieca kamiennego, a to ma znaczenie w przypadku pizzy
@Fifth_Element: nie mam pojęcia ani o jednym ani drugim. Ale jak próbujesz w domu zrobić neapolitańska pizzę to zrobisz ja w obu.
Jeśli jednak nie kupisz a chcesz budżetowo polepszyć jakość swoich wypieków to kamień do pizzy jest doskonały. W normalnym piekarniku jakość pizzy zmienia się totalnie.
Wady tego rozwiązania: -musisz wcześniej nagrzać kamień nawet do 2h - jesz więcej pizzy - musisz formować pizzę na stole a pózniej odpowiednia technika
#heheszki #matematyka #nauka Kilka razy już widziałem ten obrazek na FB/insta itp. Przeraża mnie ilość idiotów odpowiadających z przekonaniem, że poprawnym wynikiem jest 9.
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/piece-do-pizzy/piec-do-pizzy-g3ferrari-g10006-czerwony?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw4_H6BRALEiwAvgfzq-IyDFAUdN5UzlEZmk3fI2LlQla_GlmGUiY96EcOLCCI83kiTc5y2RoC0LsQAvD_BwE
https://jakumammy.pl/piece-do-pizzy/10-domowy-piec-do-pizzy-optima-electra-pizza-express-napoli.html?gclid=CjwKCAjw4_H6BRALEiwAvgfzq0XOIBAFK9McG0kdn_OVLJwRl49RzN2rViIG5bRZw5nuS_jbv8Yw5BoCfPcQAvD_BwE
#gotujzwykopem
Ten drugi to chyba taki ajfon wśród piekarniczków, ale co za tym idzie jest też droższy.
Czy ktoś ma któryś z nich (albo jeszcze inny) i może się wypowiedzieć?
Jeśli jednak nie kupisz a chcesz budżetowo polepszyć jakość swoich wypieków to kamień do pizzy jest doskonały. W normalnym piekarniku jakość pizzy zmienia się totalnie.
Wady tego rozwiązania:
-musisz wcześniej nagrzać kamień nawet do 2h
- jesz więcej pizzy
- musisz formować pizzę na stole a pózniej odpowiednia technika
Bez kasy jestem, ale za to zacząłem używać blaszek z dziurkami, które robią mega robotę jeśli nie ma się czasu nagrzewać kamienia.