Aktywne Wpisy
thorgoth +530
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
I zapytam - potrzebny telefon dla żony. Wymagania są w zasadzie trzy:
1. Jak najmniejszy
2. Sensowny czas pracy na baterii
3. Żeby robił zdjęcia lepsze niż nokia E52 z której do dzisiaj korzysta i która powoli się kończy.
Dziewczyna nigdy nie miała #smartfon więc użytkowanie ograniczone do tel/SMS/MMS/zdjęcia i sporadycznego korzystania z internetu.
Cały czas mam w głowie starego #iphone SE. Głównie dlatego, że jest mały. Ale może macie jakiś inny pomysł?
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja akurat mam ip8, ale rozmiary identyko co se2, myślałam że będzie za mały ale jest spoko. Chociaż trochę irytują te pasy startowe na górze i na dole ale idzie się przyzwyczaić. Na duży plus dla mnie to ostatni model, który ma touch id na tą chwilę, ale wątpię że to powróci.
5,8" S10e jest praktycznie identycznych wymiarow jak 4,7" SE2.
SE2 ma tragiczna baterie zapomnij o "sensownym czasie pracy na baterii" do tego wyswietlacz 720p i to na dodatek LCD to sie w 2020 r. nie godzi w telefonie za 2-2.5k, jesli sie na niego zdecydujesz to przygotuj ja na ladowanie telefonu 2x dziennie. Do tego w zestawie