Wpis z mikrobloga

@Niedzwiedzmin: zamiast bejcy sprawdź smołę do drewna. Poczytaj o właściwościach i zobacz kolory. Ewentualnie jeśli chodzi o kontakt z wodą to olej jachtowy. No ale to już droższe zabawki.
  • Odpowiedz
@2xpapanalepiku: O nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Traviu: Sprawdzę, poczytam, ale na pierwszy rzut wydaje się to bardziej do zabezpieczania konstrukcji z drewna? Widziałem jakieś lakiery i lakierobejce jachtowe, drogie, fajne, nie na taką zabawę póki co. Muszę jakiś kompromis wygospodarować. ¯\_(ツ)_/¯

@19karol90: Stety lub niestety tylko, jeszcze nie ogarnąłem zaklęcia w nim fireballi, a to takie marzenie moje ( ͡º
  • Odpowiedz
  • 1
@Rabsztok cieszę się że się podoba, naprawdę, dzięki! :)

@pisuardessa dzięki! Tak, normalnie w lesie znalazłem, leżał sobie, tylko skróciłem trochę i odciąłem jakieś małe kikuty gałązek z niego żeby zabrać samochodem :)
  • Odpowiedz
@Niedzwiedzmin: Jakiś tydzień temu nadałem kształt swojej misce, takiej małej jak dwie dłonie. Rysując kształt byłem przekonany, że to sosna tylko kora mi nie pasowała, no ale sosna. Po godzinie dłutowania lało się ze mnie jak z prysznica, no ale sosna. Po dwóch dniach dłutowania, miałem siną prawą dłoń, dziwne bo to sosna. Nadając owal z zewnątrz siekierka się ślizgała, a jak już zahaczyła to i tak dramat. Szlifierka ledwo
  • Odpowiedz
  • 1
@42315 o kurde, uśmiałem się i parskalem, a dłonie płakały :D sugerujesz że to jednak nie sosna i coś pochrzanilem? W sumie nie jestem ekspertem od ogarniania kijków z ziemi, no ale wyglądało na sosnę... :D
  • Odpowiedz