Wpis z mikrobloga

#google #gmail #hacking #pocztaelektroniczna #mailgrupowy #kiciochpyta #informatyka

Może mi ktoś powiedzieć na jakiej zasadzie działają niby te aplikacje gmail generator. potrzebuje 40 maili z końcem @gmail.com
Znalazłem rozwiązanie wręcz idealne a to się okazało ściema.
Bo niby to działa tak.
podajesz swojego maila np test2020@gmail.com
I zaklada ci np 100 maili np
t.e.s.t.2.0.2.0@gmail.com
No i loguje się do niego wpisując t.e.s.t.2.0.2.0@gmail.com
i hasło z oryginalnego maila
O dziwo wyświetla się komunikat, że loguje się do t.e.s.t.2.0.2.0@gmail.com
ale potem jak wchodzę w konto albo wysyłam maila to i tak jestem na test2020@gmail.com, ma ktoś jakiś pomysł jak to ogarnąć.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PrawieJakBordo: chodzi o to, że muszę skonfigurować 40 tabletów.
A potem w razie zgubienia, śledzić je, zobaczyć co robią na nim dzieci.
I chciałem mieć 1 tablet 1 mail.
Te tablety mają być dla dzieci na zdalne nauczanie..
  • Odpowiedz
@kodecss: No to tym sposobem tego nie zrobisz. Albo zostaje stworzenie 40 kont google(problematyczne i to mocno), albo 1 konto wiele urządzeń - ma to sporo wad - jedno dziecko widzi historie innego, moze mu tablet zablokowac etc.
  • Odpowiedz
@PrawieJakBordo: No jest problematyczne, ale nie próbowałem jeszcze jednego rozwiązania.
Czy jak uruchomię te 40 tabletów i na nich zacznę zakładać konta, jak będą podpięte do tej samej sieci - czy też mnie poprosi o numer telefonu? Bo tak to robiłem na 5 komputerach w pracy i udało się założyć 11 kont
  • Odpowiedz
@less_is_more:

1. Nie podawałem żadnego hasła
2. Choćbym już był tak opóźniony jak ty żeby to zrobić, to podał bym hasło losowo wygenerowane do maila, który ma 1 dzień i został założony w celach testowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
2. Choćbym już był tak opóźniony jak ty żeby to zrobić, to podał bym hasło losowo wygenerowane do maila, który ma 1 dzień i został założony w celach testowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kodecss: Nie podajesz zadnego linku co to za generator to zapytalem.
  • Odpowiedz