Wpis z mikrobloga

@mam_tu_niezly_ubaw_: to pobierz Sobie Google Earth i walnij prostą linię od Siebie do nadajnika - tam gdzieś jest możliwość włączenia przekroju wysokości - może jesteś za jakąś górką czy coś i wtedy nie tyle to drzewo robi problem, co teren może. Ja odbieram sygnał spokojnie z 50km
  • Odpowiedz
@mam_tu_niezly_ubaw_: poszukaj apki an androidzie do ustawania anten polecam " DVB-T finder ".A co do drzewa to mam tak samo liście niedługo spadną wiec wreszcie będę miał wszystkie kanały. Ile ta antena ma zasięgu 50km 60Km ja jestem na 63km i mam z tego powodu problem także z odbiorem tego i zalezy od pogody. Masz tutaj także mapę muxow gdzie co trzeba https://emimaps.emitel.pl/
  • Odpowiedz
@mam_tu_niezly_ubaw_: Musisz mieć ten rozgałęźnik aktywny R-51A? Jeśli planujesz rozgałęziać na więcej telewizorów to niech zostanie. Musisz go oczywiście zasilić przy telewizorze, choć testowałbym bez niego i bez zasilacza. Trochę zrypałeś sposób połączenia OUT-1, mam poważne wątpliwości czy tam gdzieś nie ma zwarcia. MUX-8 jest na niskiej częstotliwości, więc dobra masa (ekran) jest bardzo ważna. Widzę słabiutki ten MUX i trochę daleko.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mam_tu_niezly_ubaw_: profil terenu masz zajebisty. Ale ten mux8 ma tylko 1.5 kW To nie ma szans odebrać z 40 km. Pewnie myx8 powinieneś odbierać z innego kierunku. Nie masz żadnego nadajnika mux8 z mica 15-20 kW??
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@HenryMorgan: to nie jest rozgałęźnik aktywny tylko rozgałęźnik z przepuszczaniem napięcia do 12v na out1, pozostałe nie przepuszczają napięcia. Tu trzeba się jeszcze tą zworką pobawić lub wyjście dać np na out2
  • Odpowiedz
to nie jest rozgałęźnik aktywny tylko rozgałęźnik z przepuszczaniem napięcia do 12v na out1,

@Ramone: NIE. To JEST rozgałęźnik aktywny w którym zworką, można dodatkowo ustawić przepuszczanie zasilania do wzmacniacza w antenie, jeśli jest. Sam rozgałęźnik ma wzmocnienie 3dB.
  • Odpowiedz