Niby to forum ze smiesznymi obrazkami a ja domyślam sie negatywnej odpowiedzi ale jednak spytam
Czy wg was jeżeli przebywalo sie wymagany czas w #belgia do uzyskania obywatelstwa ale w przeszlosci to da sie to jakos wykręcić zeby jednak rozpoczac procedure nadania obywatelstwa?
@Kjedne: zapytaj w urzędzie gminy, bo każdy urząd czego innego wymaga... Na 99% ten okres to ostatnie(5?) lat a nie 5 lat. Do tego znajomość języka urzędowego ze świadectwem, na jakim poziomie i niektóre urzędy jeszcze chcą zaświadczanie o ciągłości pracy.
@WutkaBXL: ale to chyba nie urzad stawia wymagania, tylko wysylaja papiery w jedno miejsce gdzie tam podejmowana jest decyzja na caly kraj i wymagania sa jednolite?
@WutkaBXL: no wiem ze co urzad to sobie wymyslaja, kiedys mialem taki co robili wymagania x2, a teraz mam taki co sie chorobliwie trzyma wytycznych 1:1 ( ͡°͜ʖ͡°) ale w tym wypadku to chyba nie wazne co wymyslaja, finalnie wymagania sa stale i sprawdzane gdzie indziej.
@sierzchula: patrz bo Ci urzędnik zaakceptuje "niekompletne" podanie. Jestem tłumaczem przysięgłym tutaj, i jedna z brukselskich gmin nie przyjęła tłumaczenia zrobionego przez inną tłumaczkę bo "w oryginalne imiona i nazwiska są inaczej a na tłumaczeniu już inaczej". Na wyroku było "w sprawie przeciwko Januszowi Kowalskiemu" "związek małżeński zawarty między Januszem Kowalskim a Grażyną Iksinską" À w tłumaczeniu wiadomo, Janusz Kowalski i Grażyna Iksinska
"Art. 7bis.[1 § 1. Voor de toepassing van de bepalingen van dit Wetboek inzake verkrijging of herkrijging van de Belgische nationaliteit, moet de vreemdeling zijn hoofdverblijfplaats in België hebben gevestigd op grond van een wettelijk verblijf, en dit zowel op het ogenblik van het indienen van zijn verzoek of verklaring als gedurende de onmiddellijk hieraan voorafgaande periode. Zowel het wettelijk
@sierzchula: Jak trafisz na jakiegoś głupka, to Ci wniosku nie przyjmie i tyle. Mi próbowali wmówić jakieś wymagania, których nie mieli prawa żądać (bo na podstawie innego punktu ustawy aplikowałem), nie chcieli dokumentu, który chciałem im dać, a który ich zmusiłem do wzięcia, jak przyszła odpowiedź o niekompletnym dossier z urzędu wyżej... A na końcu jeszcze wpisali mi obywatelstwo z kilkumiesięcznym opóźnieniem, dopiero jak się upomniałem, bo "problem systemu informatycznego".
@NadiaBelgium: @WutkaBXL: u mnie byly jaja z imieniem i nazwiskiem ( ͡°͜ʖ͡°) Po 5 latach sie zorientowali ze jest zle wpisane (Ł - L) przy wymianie dokumentu podczas wydawania nowego ( ͡°͜ʖ͡°) co ciekawe na prawku juz im nie przeszkadza ze jest L
#powodz twarze nieskalane myśleniem XD I niech nikt nie pisze że obawiali się niskich odszkodowań. Hasła są jasne, żadnych zbiorników nigdzie w Kotlinie Kłodzkiej! Nie ma nigdzie haseł "chcemy godnych odszkodowań lub nowych domów"
Czy wg was jeżeli przebywalo sie wymagany czas w #belgia do uzyskania obywatelstwa ale w przeszlosci to da sie to jakos wykręcić zeby jednak rozpoczac procedure nadania obywatelstwa?
#francuski #prawo #chlewobsranygownem
Komentarz usunięty przez autora
Jestem tłumaczem przysięgłym tutaj, i jedna z brukselskich gmin nie przyjęła tłumaczenia zrobionego przez inną tłumaczkę bo "w oryginalne imiona i nazwiska są inaczej a na tłumaczeniu już inaczej".
Na wyroku było "w sprawie przeciwko Januszowi Kowalskiemu"
"związek małżeński zawarty między Januszem Kowalskim a Grażyną Iksinską"
À w tłumaczeniu wiadomo, Janusz Kowalski i Grażyna Iksinska
https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_loi/change_lg.pl?language=nl&la=N&cn=1984062835&table_name=wet
"Art. 7bis.[1 § 1. Voor de toepassing van de bepalingen van dit Wetboek inzake verkrijging of herkrijging van de Belgische nationaliteit, moet de vreemdeling zijn hoofdverblijfplaats in België hebben gevestigd op grond van een wettelijk verblijf, en dit zowel op het ogenblik van het indienen van zijn verzoek of verklaring als gedurende de onmiddellijk hieraan voorafgaande periode. Zowel het wettelijk