Wpis z mikrobloga

@TechPriest: ile masz tyle wydasz. Ile kosztuje ekipa nie wiem, niewolnictwo jest nielegalne( ͡° ͜ʖ ͡°)
Napisz coś więcej, jeśli chcesz mieszkanie doprowadzić do "stanu deweloperskiego" i zrobić na nowo to i 60k może wyjść spokojnie
  • Odpowiedz
@TechPriest: znajomy kupił okazyjnie mieszkanie do generalnego remontu, z pruciem i kładzeniem nowych instalacji elektrycznych i wod-kan włącznie. 45m2 wyszło z umeblowaniem ponad 100k. Tyle zapłaciłem za urządzenie mieszkania 65m2 od stanu deweloperskiego więc remont generalny jest znacznie droższy.
  • Odpowiedz
45m2 wyszło z umeblowaniem ponad 100k

@mskojon: kładł skórę z krokodyla na ściany? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ja wyremontowałem klitkę 35m^2 za 8000 PLN. Oczywiście nie kładłem gładzi i nie kupowałem dizajnerskich mebli (w sumie mebli w ogóle wiele nie kupiłem). Większość rzeczy zrobiłem sam, te czasochłonne - za parę jaboli dla znajomego żula i jego ekipy, bo szkoda życia. Uważam, że wiele rzeczy robionych w
  • Odpowiedz
@TypowyZakolak: 8000zł to Ci może wystarczyć na odmalowanie ścian i położenie paneli a nie GENERALNY remont całego mieszkania z darciem instalacji + umeblowaniem. Nie rób sobie jaj xD
Inna sprawa że mieszkanie kosztowało 1/2 ceny podobnych mieszkań w okolicy więc i tak się opłaciło.
  • Odpowiedz
@mskojon: no spoko tylko na wuj Ci meble, wcześniej ich nie miałeś i spałeś na podłodze a ciuchy trzymałeś w pudełku? ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie czepiam się tylko sporo osób jak kupuje mieszkanie, to od razu leci po nowe meble a stare wyrzuca, moja siostra tak zrobiła i cyk 20 koła na gotówkowym bo postaw się, a zastaw się ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@TypowyZakolak: postrzegasz świat dość wąsko, przez pryzmat biednych ludzi którzy muszą brać chwilówki.
Nie każdy chce mieszkać w chlewie i odnawiać mieszkanie byle jak z użyciem meneli.
Dla Ciebie fanaberią może być mycie się, dla mnie to normalka.
  • Odpowiedz
@mskojon: No i super, teraz walisz argumentum ad absurdum i porównaniami z d--y ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak ktoś pyta o koszty, to liczy pieniądze, a budżety nie są z gumy nawet dla bogatych. Zresztą jest tysiąc sposobów na wydanie kasy i zawsze znajdzie się coś lepszego, niż fanaberie w postaci dizajnerskich luster i gładkich ścian. Chyba, że jesteś tak bogaty, że Cię to wali -
  • Odpowiedz
@mskojon: nie denerwuj się miras, wywaliłeś 100 koła na kinkiety w klitce, toś bogaty. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Było za to kupić dodge challengera, on jest trochę fajnieszy, niż gładkie ściany, ale Twoja sprawa przecież ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz