Wpis z mikrobloga

Mt 6,1-6.16-18) Jezus powiedział do swoich uczniów: „Strzeżcie się, żebyście uczynków pobożnych nie wykonywali przed ludźmi po to, aby was widzieli; inaczej nie będziecie mieli nagrody u Ojca waszego, który jest w niebie.

@Tibor: Ty myślisz że którykolwiek z najbardziej bogobojnych katolików przeczytał kiedykolwiek pismo święte? xD
  • Odpowiedz
@Kempes: wolę należeć do Żołnierzy Chrystusa, niż chodzić an jakieś marsze zboczeńców i popisywac się nie wiadomo czym, katolicy są mądrzy bo widzą w życiu większy sens a l*bt tylko myśli o tym jak się rozebrać i tylko o płytkich przyziemnych rzeczach myśli bo nei stać ich na więcej i tylko rozrywką żyją
  • Odpowiedz
@Zielonka696969: tak, ale nie muszą się gromadzić w miejscach publicznych. Od tego są domy w przypadku mniejszych wspólnot i świątynie w przypadku większych.

Katolickie kościoły są teraz na każdej ulicy, ja mam jeden dosłownie za płotem w zestawie z plebanią.

Mimo to katolicy muszą się modlić na ulicy mając do najbliższego sto metrów. I to jeszcze do figurki ()

Dla porównania Ci straszni i źli muzułmańscy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Ciemny7 Co, ślub tylko z dziewicą i dopiero po nim seksik. Żadnych zabaw w łóżku, s--s oralny to wymysł szatana, a co dopiero analny... tak po ludzku jest mi ciebie bardzo szkoda.
Jak myślisz, że osoby LGBT nie potrafią stworzyć trwałych związków partnerskich to jest po prostu kompletnym, zindokrynizowanym ideologią katolicką idiotą.
  • Odpowiedz
Rodzimy się ateistami.

@Ordo_Publius: xDD
Rodzimy to się zwierzętami. Dopiero chomąto wychowania sprawia, że stajemy się ludźmi
Ateizm to także wiara. Ateizm nie jest po środku. Po środku to jest agnostycyzm. Polecam zacząć czytać. Póki co miernie u ciebie z logiką.
  • Odpowiedz
@wuwuzela1: Rodzisz się ateistą, bez wiary. Dopiero podczas wychowywania zostają Ci amplikowane jakiekolwiek wierzenia. Wyjątkiem są rodziny niewierzące, chociaż społeczeństwo sprawia, że nie da się nie słyszeć o religiach.

Zwierzem zostajesz aż do śmierci.
  • Odpowiedz
@wuwuzela1: Rozumiem, że brak wiary w jednorożce też jest wiarą?

Nie, ja jestem pewny, że nie istnieją. To fakt, że nie istnieją jednorożce. To samo jest z bogami.

@Ordo_Publius: UUU wyżyny intelektualne. Postaram się dostosować. Są i jednorożce a są i helikoptery #pdk
  • Odpowiedz