Wpis z mikrobloga

Siema mircy, pytanie pewnie powtarzające się dziesiątki razy, no ale taki to urok mirko. Co polecacie sprawdzić w Bieszczadach (rejony Parku Narodowego, bliżej Ustrzyk Górnych, nie jakaś Solina etc. xd) osobie, która ma już zaliczone:

-Tarnicę z Bukowym Berdem i Szerokim Wierchem
-Połoniny Caryńską i Wetlińską
-Smerek i okolice
-Beniowa i okolice
-zagroda żubrów w Mucznem
-nocne niebo w Lutowiskach
?

Raczej interesują mnie typowe szlaki górskie, ale mile widziane wszystkie propozycje.

#gory #bieszczady
  • 13
@BrockLanders: Ta pętla tak na dobrą sprawę omija sam szczyt Tarnicy, tylko przebiega przez przełęcz tuż przy Tarnicy. Idąc od Wołosatego szlak jest trochę nudny przez kilka km, ale jak się wejdzie na Przełęcz Bukowską to stamtąd już rozpościerają się piękne widoki na Bieszczady po stronie Ukraińskiej.
Fajną miejscówką, z dala od tłoku jest szczyt Dwernik Kamień. Na swój sposób urokliwie tam jest i widok na Połoninę Wetlińską, od tej drugiej,
@bartlomiejf: Z tego co widzę to robisz tą samą pętlę którą zrobiłem 2 tygodnie temu - jest świetna! Najlepsze jest to że mało tam ludzi, szczególnie na kawałku po granicy z Słowacją. Osobiście polecam ją jednak zrobić w drugą stronę - pod koniec trasy byłem już dość mocno zmęczony i dziękowałem sobie że schodzę dość łagodnym Działem. Podejście żółtym na Rabią Skałę to naprawdę ostry kawałek (przynajmniej dla mnie).

Tutaj pełen