Wpis z mikrobloga

Co by bylo, gdyby na wschodzie Polski powstalo konserwatywne panstwo katolickie, ktore skladaloby sie z 4 dzisiejszych wojewodztw?

- wojewodztwa podlaskiego
- wojewodztwa lubelskiego
- wojewodztwa podkarpackiego
- wojewodztwa swietokrzyskiego

Powierzchnia nowego kraju - 74866 km2 (porownywalnie z Czechami)

Ludnosc nowego panstwa - 6,67 mln mieszkancow (porownywalne z Bulgaria)

PKB kraju - 257 mld zl (porownywalne z Litwa, wg parytetu sily nabywczej)

Bezrobocie - 8,5% (5,9% dla PL w 2019 roku)

PKB na 1 mieszkanca - 36461zl (srednia dla obecnej PL - 55066zl)

PS. Uprzedzajac pytania - lacznik miedzy wojewodztwami lubelskim i podlaskim ma 3,6km w linii prostej, moznaby wiec wybudowac autostrade laczaca te 2 piekne krainy.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gospodarka #ekonomia #polska #heheszki #glupie
J.....s - Co by bylo, gdyby na wschodzie Polski powstalo konserwatywne panstwo katoli...

źródło: comment_1598517697YGyHsVjKwINip4WfLh62h3.jpg

Pobierz
  • 89
  • Odpowiedz
@Jud-Suss: i to by było najlepsze rozwiązanie - przenieść ich wszystkich do takiego katotalibanu, #!$%@?ć z unii europejskiej i niech sobie tam czczą swojeo kaczego bożka, utrzymują się tam sami za swoje i budują wielka bolzge husarską
  • Odpowiedz
@TatoAktywny

Co by bylo, gdyby na wschodzie Polski powstalo konserwatywne panstwo katolickie, ktore zkladaloby sie z 4 wojewodztw?

@Jud-Suss: Oj jaka piękna byłaby wtedy Polska.

No, a jaka głupia.
Myślenie że 6,67 mln mieszkańców wybrało prezydenta dla 31,3 mln mieszkańców. ( )
  • Odpowiedz
no ale oddzieleniem wschodu dokładnie to uzyskasz, pozbędziesz się ze swojego kraju takich jak ja i wszyscy będą zadowoleni. Idealne rozwiązanie (ʘʘ)

@Czarny_Kot_: mieszkam w zachodniej Polsce. I mieszka mi się tutaj dobrze, jedyne co mi przeszkadza to ludzie leniwi jak Ty, nie możesz pojechać do lewicowej Hiszpanii, tworzycie sobie tam swój raj.
  • Odpowiedz
@Pikas: ale to jest akurat okoliczność bardzo sprzyjająca podziałowi: wy nie odczujecie odpływu siły roboczej a nas nie zaleje fala obcych kulturowo imigrantów zarobkowych z Rzeszowa i Białegostoku ()
  • Odpowiedz
@Jud-Suss: Zawsze mnie dziwi ta narracja, że PIS wygrał tylko na ścianie wschodniej, a na zachodzie poniósł sromotną klęskę. W większości samorządów rządzi mniej więcej równomiernie w całym kraju z nielicznymi wyjątkami i tak też wygrali ostanie wybory, nawet tam gdzie przegrali i tak relatywnie mało. Opozycja będzie przegrywać wybory do końca świata tak zaklinając rzeczywistość, a część to chyba pracuje dla JarKacza
  • Odpowiedz
@Czarny_Kot_: Jeżeli już ktoś miałby się odłączać to 3 pomarańczowe województwa bardziej odbiegają od reszty kraju pod względem poglądów, więc to ty możesz się odłaczyć od nas a nie my od was ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Rafal90: Jeżeli mielibyśmy się przyłączyć dzięki temu do Niemiec, to pokaz mi, gdzie mam się podpisać xD wreszcie skończyłby się ten polski syf.
  • Odpowiedz
wschodnie ludy mogły realizować swoje wartości kulturowe nie będąc ograniczanymi przez liberalny, europejski Zachód ()

@Czarny_Kot_: Kto to plusuje XD

Przecież Zachód nie jest:

1) Ani trochę liberalny. Produkuje co raz to nowe ograniczenia, obostrzenia, zasady i "normy", stale ogranicza wolny rynek i gospodarkę.

2) Wartości prawdziwie europejskie, takie jak rodzina, tradycja, ich zachowanie oraz kultura #!$%@? w Polsce właśnie najbardziej te regiony.

Trochę
  • Odpowiedz