Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem jak można myśleć, że sezon jest wstrzymany bo policja strzelała do czarnoskórego. Przecież to nie chodzi i ten jeden przypadek tylko o to jak zachowują się biali policjanci w stanach w stosunku do czarnej społeczności. Wiadomo, że większość z nich to przestępcy bo w końcu głównie z takimi spotykają się policjanci ale też nie tylko. To po prostu przelało czarę goryczy. Policja w stanach zachowuje się źle i jest to fakt. My tego nie zrozumiemy bo u nas panuje zupełnie inna mentalność i nie żyjemy w ich świecie.
A teraz nazywajcie mnie lewakiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nba
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stiv07: Nie
@nobrain: Słuszna uwaga
@lukas120: ja generalnie rozumiem tych co tu wypisują bzdury, bo pewnie bym sam to pisał jeszcze 10 lat temu. Jednak teraz, po tych 60-70 podróżach do USA, po wizytach w 20 różnych stanach mam na to inny pogląd. Faktycznie Europejczykowi ciężko to zrozumieć.
  • Odpowiedz
@Stiv07: ah czyli za to że ktoś nie położy rąk na kierownicy jest kara śmierci? Plus problemem jest tu policja - pamiętasz tę słynna sprawę jak zastrzelili w hotelu płaczącego kolesia na kolanach bo nie był w stanie spełnić sprzecznych poleceń policjanta? I teraz niewytrenowany cywil ma być w stanie spełniać wykrzykiwane polecenia kilku osób całujących do niego, za to wytrenowany policjant ma prawo w każdej chwili słownikowac i go
  • Odpowiedz
@SenegalMamWSercu: @maaRcel: przykład. Siedzimy sobie w barze. Nagle wchodzi Murzyn. Po 15 minutach podjeżdża ktoś od Szeryfa siadają obok niego, po 5 minutach Murzyn płaci, przeprasza i wychodzi. Przez 7 lat to był jedyny czarnoskóry jakiego tam widziałem.

Tak samo w restauracji, dziwnym zbiegiem okoliczności wszyscy czarni dostają stoliki daleko od okna, byłby ich nie było widać.

Kolega ostatnio opowiadał, ze jego syn w łazience próbował zmyć swój
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@lukas120: statystyki dowodzą że to biali są częściej zabijani niż czarni. Badanie interakcji także dowodzi iż policjanci są bardziej powściągliwi w stosunku do czarnoskórych zanim pociągną za spust.
Tylko dwóch, z 10 czarnych zabitych przez policję w zeszłym roku, nie było uzbrojonych. Ci policjanci ponieśli konsekwencje (jeden z nich był czarny).

Jednakze
1. Niektórzy policjanci to #!$%@?. Spośród 800 000 policjantów w USA znajdzie się część rasistów i psycholi. Niektórzy będą także wypaleni latami braku funduszy na opiekę psychologa.
2. Niszczenie mienia, burzenie biznesów przyzwoitych ludzi (także czarnych) i zabijanie ludzi nie jest usprawiedliwione "przelaniem
  • Odpowiedz