Wpis z mikrobloga

@yeruvoci:
Poznaj powody dlaczego Laravel jest świetnym frameworkiem:
1. Szybkość tworzenia aplikacji
2. Określona struktura katalogów
3. Artisan
4. Bezpieczeństwo
5. Czytelna dokumentacja
6. Możliwość tworzenia aplikacji w wielu językach
7. Społeczność
Link do artykułu: https://laraveldeveloper.pl/7-powodow-dlaczego-laravel-jest-swietnym-frameworkiem/
#laravel #php #programowanie #programista15k #informatyka #blog
yeruvoci - @yeruvoci: 
Poznaj powody dlaczego Laravel jest świetnym frameworkiem:
1...

źródło: comment_1598447738AUNH8ujZP2pu4aK1pFXPNa.jpg

Pobierz
  • 12
@yeruvoci:

2. Określona struktura katalogów

czy to aby powinno się pojawić jako atut laravela skoro inne frameworki też mają określoną strukturę katalogów ?

6. Możliwość tworzenia aplikacji w wielu językach

to raczej nic nadzwyczajnego

Myślę że reszta punktów jest równie naciągana
@yeruvoci: W przypadku pisania artykulu o jakims zagadnieniu wypadaloby we wstepie opisac po krotce czym jest ta rzecz o ktorej piszemy. Na dwa paragrafy w twoim wstepie dowiedzialem sie tylko ze Laravel to framework do PHP.
@LaylaTichy jakie szczęście że w pierwszej 50 jest framework "one" o którym nikt nie słyszał :p

Nigdy nie rozumiałem dlaczego taki hejt jest na ten framework. Nie jestem korpo programistą i moim priorytetem jest czerpanie przyjemności z pisania i właśnie Laravel jest po prostu najprzyjemniejszym do tej pory.
Wiem że w IDE nie ma gdzieniegdzie podpowiedzi ( oh no). I wiem że łamie SOLID gdzieniegdzie (oh no). Jestem przekonany że w tych
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jaketu: 1k starów ten one ma na githubie więc całkiem sporo no i nie jest to też benchmark popularności ;)

Ja nie hejtuje, każdy pracuje w tym w czym mu i wygodniej i szybciej, a to, że nie jest najszybszy to trudno, postawisz backend w k8s na kilkunastu podach i nadrobi ;)

Ja w phpstormie mam auticomplete do laravela + podpowiedzi jak czasami projekt muszę odpalić
@yeruvoci: Ten framework nie jest nawet wart zachodu. I nie mam bladego pojęcia komu zależy żeby go promować. Pewnie szkoleniowcom, bo na darmową wiedzę to bym raczej nie liczył.