Wpis z mikrobloga

@Fobiczek: czy on musi się tak obnosić ze swoim chrześcijaństwem? Nie może sobie normalnie być w domu chrześcijaninem? A co jak dzidcko mnie spyta co ten pan robi, to co mu powiem? Że wierzy że 2tys lat temu był taki czarodziej co zamieniał wodę w wino i był tak dobry że teraz jeśli nie umyjesz sobie łba i nie zjesz czasem wafla to będziesz po śmierci cierpiał wieczność, nawet jeśli byłeś
@daftie123
@jan_zwyklak
@Ghuleh
@djtartini1 przyznawanie się do LPG nie jest tym samym. Ta ideologia jest teraz w mainstreamie. W show-biznesie, polityce czy biznesie jesteś postrzegany cool jak przyznasz się do bycia jednym z nich. Inaczej jest z chrześcijaństwem. Jak ktoś wplywowy lub znany przyzna się do wiary to jest to akt odwagi, bo najczęściej będzie przez normictwo wysmiewany i marginalizowany. Nawet z tym nie handlujcie. Wiecie że tak jest
@Fobiczek: masz zupełną racje, LGBT jest pochwalane i wcale nie spotyka się z szykanowaniem a przyznawanie się do tego daje same plusy.. ludzie są tak tolerancyjni że wcale nie są agresywni jeśli nawet tylko coś im się skojarzy z lgbt https://www.onet.pl/informacje/onetwroclaw/wroclaw-zniszczyl-stoisko-z-napisem-zmien-piec-myslal-ze-to-zmien-plec/ptyvcpx,79cfc278

Po prostu masz poglądy katolickie i widzisz tylko jedną stronę... poszukaj sobie świadectw osób lgbt bo dla mnie brzmią one to tak samo jak chrześcijan ¯\_(ツ)_/¯
Każdy widzi tylko swoją
Ta ideologia jest teraz w mainstreamie. W show-biznesie, polityce czy biznesie jesteś postrzegany cool jak przyznasz się do bycia jednym z nich. Inaczej jest z chrześcijaństwem. Jak ktoś wplywowy lub znany przyzna się do wiary to jest to akt odwagi, bo najczęściej będzie przez normictwo wysmiewany i marginalizowany.

@Fobiczek: i tak i nie. Przyznanie się do wielkiej wiary dla teistów jest bohaterstwem, a do "tęczowosci" czymś obrzydliwym gdzie taki człowiek bedzie
@jan_zwyklak w pewnym sensie masz rację, chociaż nie będzie się bez ale :P Ciekaw jestem cóż to za normalne kraje gdzie wszyscy się szanują? W Niemczech wzmacniają się incydenty antysemickie i niszczone są cmentarze z synagogami (tak, wiem, że to nie rodowici Niemcy, a ciapaki, ale są częścią społeczeństwa), w Anglii i Ameryce za to doradzają się tendencje rasistowskie wobec ludzi białych w postaci np dyskryminacji w rekrutacji na studia. Ciężko o
@Fobiczek: każdy kraj ma jakieś problemy. Ja osobiście nigdy nie przepadałem za tą całą imigracją a BLM już dawno pwinno zostać spacyfikowane przez armię.

Pół na pół? Myślę, że przesadzasz i wyciagasz wnioski z życia w bance.

@Fobiczek: to były wnioski z ostatnich wyborów parlamentarnych i prezydenckich.

Chińczycy nie mają takich problemów jak ludzi zachodu. Oni myślą o pracy i rozwoju. I niedługo nas prześcigna

@Fobiczek: jakbym miał wybór