Wpis z mikrobloga

Mirki z #koszalin jakiego dostawcę internetu polecacie wybrać? miałem kablówkę, ale do d--y działa, podobno kabel ma słaby sygnał w pokoju gdzie chcę mieć router, a kabel idzie pod podłogą. Gawex nie świadczy usług na przylesiu.

#internet
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@smway: Tragedia ten internet w Koszalinie, sprawdzałem sobie ostatnio wszystkich popularnych operatorów i żaden nie świadczy usług u mnie - Jana z Kolna. Mam niby postawiony u siebie światłowód gawexa ale prędkości jakie oni oferują to tak trochę pic na wodę patrząc na to, że mają "Internet do 1Gb/s"

To niżej to oferta na czas nieokreślony, biorąc na 2 lata jest taniej
SpeaRRR - @smway: Tragedia ten internet w Koszalinie, sprawdzałem sobie ostatnio wszy...

źródło: comment_1598285973WAcmvdz5f3Zfnb3ynyFXLk.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@smway: fajną opcją jest nasz Plush Internet ze stacjonarnym routerem MF286, w dwóch wariantach do wyboru:
1) 25 zł/mies. w tym 20 GB
2) 30 zł/mies. w tym 40 GB

W jednym i drugim przypadku liczba GB zwiększa się wraz ze stażem:
po 3 miesiącach
  • Odpowiedz
@sveq91: @sveq91: Kumpel ma orange po zwykłym kablu i kompletny syf, jutro zapytam czy mają możliwość światłowodu u mnie
@SpeaRRR: jak porównuję z orange to faktycznie wypada bardzo mało konkurencyjnie.

Jutro przedzwonię do orange
  • Odpowiedz
@smway: ogólnie internet w Koszalinie to żart... Przeprowadziłem się tutaj z 10x mniejszego Miastka a tam miałem normalnie internet 600Mb/s. Tutaj o 100Mb/s jest ciężko, masakra
  • Odpowiedz
@SpeaRRR: Widocznie nie masz światłowodu na swojej ulicy. Przed przeprowadzką miałem internet z kablówki (100Mb), było jako tako, ale na pewno lepiej niż w jakiejś Vectrze. W sumie też nie miałem wielu powodów do narzekań, ale jak mam porównanie tych dwóch to wolę tego pomarańczowego, choć gdyby nie światłowód to bym nie brał od nich neta.
  • Odpowiedz
@SpeaRRR: No to prawdopodobnie możesz mieć neta nawet do 1Gb. Chyba, że sam budynek jest wyposażony w przyłącze światłowodowe, ale tego przyłącza do ulicy jeszcze nie ma. Jakie osiedle?
  • Odpowiedz
@sveq91: Jana z Kolna 12, my mamy na cały blok jest światłowód dostępny od gawexa ale gdy do nich pisałem to mi właśnie jak wyżej proponowali max 150/15 i tego nie rozumiem.
  • Odpowiedz
W CSie z tego co pamiętam to 45-60 w zależności gdzie był serwer umieszczony. Pubg chyba 60. W codzie ok 50.
No jeżeli orange oferuje takie lipne prędkości to chyba nie mają.
  • Odpowiedz
I d--a, sprawdziłem na mapie zasięgów, mapa aktualizowana dziś, i na przylesiu praktycznie nigdzie nie ma światłowodu
  • Odpowiedz