Wpis z mikrobloga

Test piwa po tygodniu leżakowania. #!$%@?ęcie, przegazowanie (pół butelki piwa #!$%@?ło mi na całą kuchnię, drugie otwierałem pod ręcznikiem, ale też mocne ciśnienie). Czy to CO2 jeszcze się rozpuści, czy będą fajerwerki za 3 tygodnie? Rozgazować trochę butelka po butelce (zamknięcie patentowe) czy zostawić? #piwowarstwo
  • 22
  • Odpowiedz
@wertychochlik: zlałem wszystko roztworem OXI przed otwieraniem, więc bakterii tam raczej nie nawpadało. Wiadomo, nie będzie to już warka roku, ale od czegoś trzeba zacząć. Następna będzie lepsza :)
  • Odpowiedz
No nic, piwo tak czy siak w miarę smaczne jak się schłodzi i procentów mu nie brakuje. 1,5 skrzynki do wypicia zostało, a ja zamawiam następny brewkit z ekstraktem.


@mug3n: > No nic, piwo tak czy siak w miarę smaczne jak się schłodzi i procentów mu nie brakuje. 1,5 skrzynki do wypicia zostało, a ja zamawiam następny brewkit z ekstraktem.
zamów ekstrakty niechmielone i sam chmiel. Taniej i uwarzysz takie
  • Odpowiedz