Wpis z mikrobloga

@wizard3: odnoszę wrażenie że świat się s--------ł. Gry, filmy muzyka. Same remastery i covery. Coraz mniej nowych oryginalnych pomysłów, ciągle tylko odgrzewane kotlety. Byleby wyciągnąć kasę bez marnowania czasu na warstwę kreatywną.
  • Odpowiedz
@wizard3: pamiętam jak grałem w Crysisa. Poskładałem wtedy wypasionego kompa na tamte czasy, c2d, 2GB RAMu, 8800GTS. Na łączu 512kbps ściągałem Crysisa chyba całą dobę. Oczywiście wszystkie detale na max (nawet pamiętam że w XPku trzeba było ręcznie zmienić presety w pliku bo najwyższe były sztucznie zablokowane dla Visty). Podczas strzelanin miałem spadki do parunastu FPSów, ale jak to wyglądało! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz na
  • Odpowiedz
@thewickerman88: @Odczuwam_Dysonans: No jest w tym sporo prawdy i będzie to pewnie trwać bo są one bezpieczniejsze finansowo dla wydawców, a ludzie ciągle masowo je kupują/oglądają itd. Jednak należy też zauważyć, że może to być złudne wrażenie (powstające chyba głównie w internecie) bo o takich projektach jest zawsze głośno i potem popada się w schematyczne myślenie, że tylko takie gry i filmy wychodzą.
  • Odpowiedz
@wizard3 gdzieś na wykopie latało zestawienie holywoodzkich produkcji z wyszczegolnieniem sequeli, remaków etc. Zestawienia wynikało że udział oryginalnych pomysłów bardzo mocno spada więc jednaj jest to trend.
  • Odpowiedz
@thewickerman88: Nie przeczę, że jest to trend, ale trzeba się jednak pilnować z niepopadaniem w schematy ;) Ciekawe czy zestawienie obejmowało tylko najbardziej dochodowe produkcje, czy były tam też uwzględnione wszystkie premiery.
  • Odpowiedz
@thewickerman88: jeszcze zeby to byl REMAKE, zrobiony od zera na nowym silniku to ma to sens. Tutaj mamy do czynienia ze zwyklym remasterem czyli odgrzanym kotletem gdzie zmienili nasycenie kolorow i cyk sprzedajemy jako "NOWA GRA!"
  • Odpowiedz