Aktywne Wpisy
Vestor +1
Ile zarabiacie i czym jeździcie? To prawda, że ci ze średnia krajowa jeżdżą lepszymi autami niż programiści 15k?
#zarobki
#zarobki
kejmilek +38
Konfederussia nie chce Ukrainy w NATO. Woli mieć ukochaną Rosję na całej wschodniej granicy.
https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=9&NrPosiedzenia=77&NrGlosowania=16
#wojna #rosja #ukraina #bekazkonfederacji #konfederacja #sramnakonfederacje
https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=9&NrPosiedzenia=77&NrGlosowania=16
#wojna #rosja #ukraina #bekazkonfederacji #konfederacja #sramnakonfederacje
Przestala mnie dziwic rosnaca dominacja amazon.
Probowalem sprzedac stary stock ktory zagraca mi dom od lat - towar ktorym handlowalem z 5 lat temu. Podzielilem wszystko na 7 bundli liczac, ze ktos to ode mnie zabierze. Sprzedal sie 1 za takie pieniadze, ze nie pokrylyby kosztow pakowania - moj blad przyznaje (zle dobralem koszta przesylki)
By zrobic cancel transakcji juz musialem googlowac - ale udalo mi sie znalezc.
Z poziomu ebaya nie bylem w stanie zrobic refunda. Zalogowalem sie wiec na paypal. Klikam refund i nie dziala - brak kasy. Okazalo sie ze mimo podpietej karty paypal nie moze automatycznie pobrac z niej potrzebnej kwoty. Przy zakupach owszem, przy refundzie trzeba recznie doladowac saldo. Doladowalem recznie i puscilem refunda.
Logowanie na ebay i cancel. Poszlo.
Dzisiaj otrzymalem maila ze cancel nie przebiegl pomyslnie bo nie zwrocilem pieniedzy:
“We couldn't cancel this order because you didn't send a refund to the buyer. Please contact the buyer.” Minelo dokladnie 10dni!
Z “buyerem” jestesmy na etapie wymiany screenshotow - ja mu wysylam ze swojego konta gdzie jest jak byk “refund sent” z data 10.08, on ze swojego gdzie takiej adnotacji nie ma.
Jeszcze 5-10lat temu uzywalem ebay-a dosyc czesto (juz pomijajac fakt ze na nim handlowalem sprzetem z chin) to byla pierwsza strona online gdzie szukalem sprzetu. Od kilku lat przerzucilem sie na amazon. Portal sie konczy.
2. Przy refundach, czesto odbiora widzi wplyw na konto, ale nie pojawiaja mu sie pieniadze jeszcze przez kilka/kilkanascie dni. To chyba zalezy od tego, na ile zweryfikowane jest jego konto.
@shaki24: nie miałem takiego problemu, robiłem refund przez PayPal, także częściowy, mimo, że na koncie nie miałem pieniędzy, po prostu pobiera mi z rachunku bankowego. Jakaś blokada w banku?
@piwniczak: to zależy od tego kiedy PayPal i bank zaksięguje kwotę
@patrol798: Ja musialem doladowac bo mi wyskakiwal komunikat brak srodkow. Zadnej blokady nie bylo bo doladowalem karta ktora jest podpieta.
Ogarniecie tematu tego refunda juz mi zajelo lacznie ponad godzine, a wlasnie otrzymalem maila od kupujacego iz zebym zerknal na jego screenshota bo on refunda nie otrzymal. Wysle mu drugi