Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Robs21: Jakie masz normy sprzedażowe i czy macie nakaz wciskać nieogarom produktów, których nie potrzebują, ale będą płacić? Co robisz jak przez cały dzień pojawia się np. tylko 10. klientów?

Tradycyjnie - ile zarabiasz teraz i na start? ( ͜͡ʖ ͡€)
@fasttaker: nie mam zielonego pojęcia

@retarder: Raty są wliczone w koszt produktu. Sklep który współpracuje z bankiem płaci najczęściej prowizję za taki produkt. Sklep i tak zarobi i zwiększy sprzedaż. Oprócz tego stacjonarnie wyjdziesz z odmową albo ubezpieczeniem (brudna praktyka) + oczywiście zgody marketingowe. Dużo ludzi z doświadczenia znajomych wraca po kredyt do tych banków.

@Tytanowy_Lucjan: Co bank/spółka córka/dział to co innego. Plany są - wyrabiasz je najczęściej kilka
@Robs21: masz jakies złe informacje mireczku, pracuje w santanderze i nikt tu by nie poszedl do pracy za 3500 brutto podstawy XDDD, na detalu masz od 3800 podstawy jak nie masz żadnego doświadczenia, po roku podwyżka od 5 do 20% zależnie od twoich wyników.
W pko jest jeszcze lepiej i tu też masz złe info bo znam osoby ktore przy okolo 3 podstawy dostawali prawie 4k kwartalnej.
Jeden znajomy z banku
@Bulva: To chyba w mieście dużym pokroju Warszawa, Poznań itd.
Nie jednego pracownika kredytowałem, podtrzymuję to co napisałem :)
200% planu? To nieźle, u mnie TOP 1 w całej Polsce miał najwięcej 90%. Zawsze plan podciąga się do stopnia niewykonalnego do mniejszego progu mnożnika prowizji.
Biznesowy widziałem 4300 w Santanderze max, Alior 4k + jakieś premie drobne. W jakim mieście pracujesz?
Ogółem wiadomo, nowy dostaje więcej niż starszy. Ogółem tu gdzie
@Robs21: Wroclaw, biznesowi maja 5 do 6.5k, bardzo duzo ludzi robi 200%, od marca nie ma planow jako takich i premie sa wyplacane za sprzedaz, za konto jest 11 zl xD gorna granica premii to 2000 zl
Grosze :D Ja za depo trzepię trzy cyfry, ponad połowa prowizji z kredytu moja. Tylko podstawy brak porządnej, ale to nie przeszkadza. Wrocław duże miasto, z podstawy więcej się wynegocjuje. U mnie ledwo 100k ludzi mieszka.