Aktywne Wpisy

Quzin +12
Rynek #programowanie jest zepsuty. Sytuacja jest fatalna. Wydaje mi się że ogarniam bo potrafię zrobić aplikacje todo, konwerter walut czy appke do przeglądania filmów wszystko w technologii React + Javascript. Znam CSS, Styled Components, Redux, Redux-Saga, BEM, CI/CD a mimo to nie mogę znaleźć pracy już od roku. Równo rok temu skończyłem 10 miesięczny kurs youcode. Nie ma po tym pracy ludzie. Na każdą ofertę jest 200 CV z czego 180 to

Onde +285
Przez cały dzień siedzisz sobie w otoczeniu najnowszych numerów Secret Service, CDA, Clicka, Focusa, KŚG, Wiedzy i Życia, Kaczora Donalda, Wallyego, Gigantów i wielu innych zajebistych czasopism, które możesz sobie za darmo czytać.
W wolnych chwilach sprzedajesz fajki i odkładasz najnowszy numer Świata Wędkarza i Pani Domu dla rodziny Gałeckich.
Po latach wciąż uważam, że praca w kiosku w latach 90 i na przełomie wieków to była najlepsza praca w historii ludzkości, tym bardziej jak się dowiedziałem, że RUCH zapewniał w pobliżu kible.
#retro #lata90 #prasa #kiosk #pracbaza #takaprawda
@cybher2: Bo to jest Sapkowski. Po tym co mu zrobił Netsracz z Wiedźminem, to rzucił w cholerę pisanie i zatrudnił sie w kiosku Ruchu
Nic więcej by mi nie było trzeba, wieczorem bym zamykał kiosk, szedł do drugiego pokoju i tyle :)
@CzlowiekMagnetowid: moje marzenie było prostsze, bo ograniczało się tylko do włamania do takiego kiosku w latach 90. Komiksy, magazyny i żarcie...
Dzięki że mi o tym przypomniałeś
@Kresse: @CzlowiekMagnetowid
Jedyne co trzeba miec skonczone to grupe inwalidzką