Wpis z mikrobloga

#programowanie #it
Podziwiam Macieja Aniserowicza.. gościu coś co jest ogólnie dostępne w internecie potrafi sprzedać za gruby hajs, dając nadzieję "nowym" na zarabianie kokosów w naszej branży ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przykładowo teraz jego nowy kurs "Smart Testing" na promocji z 4k zł na 1k zł kupiło ponad 500 osób (w przedsprzedaży) czyli pół bańki przychodu, z GITem było jeszcze lepiej z tego co pamiętam.. No kozak gościu, w poprzednim wcieleniu bankowo był coachem :D
  • 10
  • Odpowiedz
Kasa nie śmierdzi jest popyt on generuje podaż i tyle. W internecie niby jest wszystko ale panuje chaos.

Co nie zmienia faktu ze przy gicie czy książce golił młodzików na wizje zarabiania kupy kasy na it a prawda taka ze nie każdy się nadaje.
  • Odpowiedz
@Dominias: może to zabrzmi dziecinnie, ale jest takim cwaniaczkiem typowym XD o denerwujacej aparycji. Co do biznesow a niech goli idiotow, ktorzy oczekuja duzych pieniedzy z malym nakladem osobistym.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Dominias: szacun za devtalk i wkład w community .net . Ale teraz goli frajerów aż miło. Nie lubię tylko jego nachalności ale najwyraźniej tak się robi biznes
  • Odpowiedz
@Dominias: to chyba nie chcesz wiedizec ile zarobil na dna, jestem przekonany ze z mojej firmy wykrecil gruby hajs. A to dlatego ze mamy budzet szkoleniowy, ktry zwykle szedl na konferencje, a w tym roku troche z ciezko.
  • Odpowiedz
@Dominias: dlaczego tylko nowym? Znam pełno programistów 10+ lat doświadczenia którzy nigdy testu nie napisali. A też nie chce im się szukać informacji na własną rękę a jeśli chodzi o jakość, spójność i pomoc ze zrozumieniem materiału, to raczej u Aniserowicza nie ma z tym problemu. Kupiłem kurs DNA i jestem zadowolony, zarówno z materiału, jak i pomocy mentorów, którzy naprawdę na poważnie podeszli na odpowiadanie na pytania i problemu na
  • Odpowiedz
@Coneey: każdy robi ze swoim hajsem co chce ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale jak ktoś ma problem z wygooglowaniem czegoś czego potrzebuje to kiepski z niego programista - amen :)
  • Odpowiedz
@Dominias: właśnie problem leży w czymś innym. W braku wiedzy że się czegoś potrzebuje. Szpachla szpachla, dorzuci się drugi serwer i jakoś działa, to po co szukać wiedzy? I gdzie i jakiej? To nie jest kurs który uczy kolejnego frameworka do frontu, tylko masa wiedzy o architekturze oprogramowania. Nie wiem czy coś takiego można po prostu wygooglować
  • Odpowiedz