Wpis z mikrobloga

Obejrzałem ten dzisiejszy mecz i jestem wręcz oczarowany tym jak dzisiaj funkcjonuje ta lokomotywa z Lipska. To jest dzisiaj pomimo ogromnych pieniędzy całkiem inna wizja, inna filozofia, inny projekt niż PSG czy Manchester City. To jest postawienie na młodego Nagelsmana, danie mu czasu na poukładanie personaliów, to jest rozsądna polityka transferowa, to jest postawienie na akademię, na wychowanków, to jest wielki wkład, wielkie doświadczenie Ralfa Rangnicka. Ja jestem przekonany, że Dietrich Mateschitz czyli właściciel koncernu Red Bull mógłby sprowadzać kilku piłkarzy za duże, wręcz gigantyczne sumy, ale to się kłóci z tą rozsądną niemiecką kalkulacją i to dzisiaj owocuje, bo w półfinale melduje się drużyna z Saksonii.
#mecz #kanalsportowy #heheszki
Pobierz Zdziszko - Obejrzałem ten dzisiejszy mecz i jestem wręcz oczarowany tym jak dzisiaj f...
źródło: comment_1597351911Y7X8eFLAvpo4Oj91YUT5k0.jpg
  • 86
@ZenonZawodowiec: Panowie, umówmy się RasenBallsport Leipzig to jest czarny koń tej edycji Champions League! Wszyscy widzą, że w Bundeslidze w ostatnich latach znacznie wzrósł poziom i drużyna pokroju Lipska czy Borrusii Dortmund, nie wspominając już o FC Hollywood czyli Bayernie Monachium coraz częściej osiągają sukcesy na arenie międzynarodowej. Bo, w latach kiedy miałem przyjemność komentować Bundeslige dla Eurosportu to jakoś gry niemieckich drużyn nie była aż tak wysoka. A propos Ligi
Pobierz Kacci99 - @ZenonZawodowiec: Panowie, umówmy się RasenBallsport Leipzig to jest czarny...
źródło: comment_1597360284QUApkd7HSpX47bLfe6uVNi.jpg
@David_Wallace: Prosze Pana - ja sobie WYPRASZAM takie seksistowskie insynuacje! We współczesnym futbolu nie ma miejsca na przedmiotowe traktowanie kobiet, nie ma zgody na sprowadzanie nas, kibicek do roli dziwki, spelniajacej obrzydliwe zachcianki obłego, w dodatku wiecznie naprutego starego capa, co to nawet na autobus czy juz w ogóle nigdzie nie jest w stanie dobiec. Juz tu jeden taki projowal ale zarobil #meetoo i sie skonczylo podrygiwanie
Pobierz Grendal - @David_Wallace: Prosze Pana - ja sobie WYPRASZAM takie seksistowskie insynu...
źródło: comment_15973640492iUw2ylivEGiDQAWrMuBol.jpg
@Zdziszko: My z Filipem powiemy wiecej. Otóż, przeczytalem w pewnej ksiazce, pewnego znanego hiszpanskiego pisarza, że zeby wygrac mecz trzeba strzelic o minimum jedna bramke wiecej od rywala. Znamienne slowa, ktorych zabraklo w umyslach pilkarzy Atletico. Byl tez taki film "Titanic" i kultowa scena, gdzie glowny bohater zsuwa sie z dryfujacych drzwi na wzburzonym oceanie, mysle ze wlasnie tak czuje sie dzis Cholo Simeone. Chilijczyk, ktory jest kumplem Arturo Vidala, o
Pobierz Sam_Marton - @Zdziszko: My z Filipem powiemy wiecej. Otóż, przeczytalem w pewnej ksia...
źródło: comment_1597380724OOMYo3IP8qn7sYwbsFL7Qw.jpg