Aktywne Wpisy
AlienFromWenus +36
Jest publiczna nagonka na kobiety nie chcące mieć dzieci ale przecież one są w związkach z facetami, którzy też nie chcą mieć dzieci xD
I tych facetów nikt nie atakuje, nie wyśmiewa, żyją sobie jak chcą
A kobiety są wyzywane xD
Tylko kobieta według facetów to istota, którą należy pozbawić wolności i prawa do samodecydowania o sobie i swoim ciele.
I tych facetów nikt nie atakuje, nie wyśmiewa, żyją sobie jak chcą
A kobiety są wyzywane xD
Tylko kobieta według facetów to istota, którą należy pozbawić wolności i prawa do samodecydowania o sobie i swoim ciele.
ProstolinijnyW +11
Pomocy, dziś zobaczyłem na Instagramie takie zdjęcie. Czy ktoś mi może wytłumaczyć w jaki sposób jest to możliwe? Wydaje mi się że to zdjęcie to fejk
#gotujzwykopem #kiciochpyta
#gotujzwykopem #kiciochpyta
Przyznam szczerze, że słyszałem już gdzieś o tym serialu kilka razy, ale jakoś dopiero wczoraj zmotywowałem się do tego by zerknąć na ten serial. By być w 100% to zmotywował mnie ta krótka scena po napisach, ostatniego odcinka pierwszego sezonu, gdzie pokazują start Sea Dragon, rakiety której koncepcje opracowano w latach 60-tych, a która była by prawdziwą bestią.
Przyznam szczerze, że nie jestem jakimś wielkim fanem historii mówiącej o "alternatywnej wersji wydarzeń", jednak... ten serial naprawdę przypadł mi do gustu. Pierwszy sezon jest osadzony w realiach lat 70-tych, nie mniej jednak... prawda jest taka, że naprawdę ogląda się go jakby opowiadał częściowo o bieżących czasach. Dlaczego? Bowiem właśnie obecnie zaczynamy myśleć o podboju księżyca, budowaniu stacji na nim, itp.
Nie będzie chyba za dużym spoilerem, jeżeli napisze o tym w jaki sposób uzasadniono, że dzieje świata mogły potoczyć się inaczej. Otóż pomiędzy lotem Apollo 10 (który okrążył księżyc w ramach lotu testowego i zbliżył się do powierzchni na 12 km), a pomiędzy lądowaniem Apollo 11, niespodziewanie dla całego USA na księżycu wylądowali rosjanie. Dostali się tam oni dzięki swojej rakiecie N1. Władze USA i prezydent Nixon są naprawdę wkurzone, bowiem wywiad nie donosił jakoby sowieci byli by już tak daleko ze swoją technologią.
Według mnie świetnie pokazano co musiało by się stać, by wyścig kosmiczny zamiast się skończyć jeszcze bardziej przyśpieszył... a przedstawiono to w ten sposób, że astronauta, który był dowówcą Apollo 10 miał do siebie i do Nasa strasznie duże pretensje, że po wypadku Apollo 1, Nasa stała się zbyt ostrożna... że kiedyś Nasa było bardziej skłonne do ryzyka i właśnie ta asekuracja kosztowała ich przegrany wyścig na księżyc.
Od tego momentu, nasa przestała grać tak bardzo ostrożnie, więc jak widzimy dość szybki rozwój wydarzeń, to nawet ma to sens. Dużo rzeczy się nawet udaje... do czasu...
Serial spodobał mi się tak bardzo, że wszystkie 10 odcinków pierwszego sezonu obejrzałem jednym ciągiem, nie mogąc się oderwać od tej historii.
Podobno trwają już pracę nad drugim sezonem, więc powinno być ciekawie.
Sam serial jest produkcji Apple TV (nigdy wcześniej nie oglądałem niczego od nich). Nie mam też pojęcia jak się korzysta z Apple TV oraz czy można to obejrzeć bez problemu w Polsce... średnio mnie to interesowało, gdyż okazało się, że na The Pirate Bay akurat na For All Mankind trwa "promocja" 0 zł za cały seson ( ͡º ͜ʖ͡º) : https://thepiratebay.org/description.php?id=35444598 :)
Może ktoś inny podrzuci inne linki do miejsc, gdzie można to obejrzeć? Tak czy inaczej, naprawdę polecam!!!
Ocena: 9/10
Uwagi: Generalnie miałem wrażenie, że 2 pierwsze odcinki serial się rozkręcał, gdzie można było oglądać jak kończyła się faza historii którą znamy. W kolejnych odcinkach, chyba od odcinka 3, można zobaczyć, jak nasa rozkręca nowe programy, których losy bardziej dokładnie są przedstawiane w serialu.
Jeżeli oglądałeś, jak oceniasz serial?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Sceny związane z programem kosmicznym super, ale ogromna ilość nudnych wątków obyczajowych była trudna do przełknięcia.
właśnie obejrzałem z twojego polecenia cały pierwszy sezon -For All Mankind- i jak dla mnie bardzo spoko, dzięki. Ciekawy pomysł, dobry klimat kosmiczny, fajny pomysł z bazą księżycową. Trochę naciągane wątki obyczajowe i z tym Illinois ale ogólnie duży plus i czekam na kolejny sezon ( ͡° ͜ʖ ͡°)