Aktywne Wpisy
rybka11111 +24
artiom143 +441
nienawidze frajerów co palą fajki na bal konie, nie da sie okna otworzyć bo zaraz capi
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Co wyniknie z tych ich ostatnich protestów?
- Pokrzyczą pokrzyczą, Łukaszenko ich wsadzi i po protestach?
- Będzie Majdan 2.0?
- Będą tak długo protestować aż nie przyjedzie wojsko, wystrzela protestujacych i Łukaszenko naprawdę będzie miał 80% poparcia?
- Łukaszenko powie, że "dobra wuj tam", zrobi drugie LEGALNE wybory, przegra i #!$%@? do Rosji?
- przyjdzie Pani Unia, zagrozi paluszkiem i Łukaszenko poluzuje pasa?
- Rosja wykorzysta okazje i zajmie sobie pół wschodu Białorusi?
Jaki jest najbardziej prawdopodobny scenariusz?
Komentarz usunięty przez moderatora
@niochland: Na wykopie są sami poważni geopolitycy.
Pokrzyczą, pokrzyczą jak co wybory i tyle. Łukaszenko ma raczej za sobą poparcie służb mundurowych więc wewnętrzne go nie ruszą. Zachód "wyrazi ubolewanie" i "zaniepokojenie" oraz "wezwie do poszanowania praw człowieka", ale nic poza tym, bo Łukaszenko wszystkim pasuje jako bezpieczny bufor między zachodem, a Rosją.
Ja (ale ekspertem bynajmniej jestem) bym powiedział, że nic z tego nie będzie, chociaż w pełni okaże się przez weekend, czy się to jeszcze rozrusza, czy wygaśnie. Niezbyt widzę opcję żeby pokojowe protesty coś zmieniły na Białorusi, a nie ma chyba woli eskalacji. Więc tyle tylko, że Łukaszenka wyjdzie osłabiony, więc
@niochland: Ja jestem poważnym znawcą i mogę Ci powiedzieć, że na sto procent Wykopki zapomną o tym w ciągu pół roku od zakończenia całej sprawy. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Vladimir_Kotkov: @jakkub122: @Banansky: Rosja przełknęła Krym bardzo szybko, bo to była przygotowana na to od lat, na Donbas nie i się męczą. Zresztą zostali przyjęci przez w większości ludność rosyjską na Krymie bardzo dobrze. Na Białorusi podobnie jak na Krymie- starsi Białorusini są zruszczeni, po białorusku nikt nie mówi, typowych Rosjan z paszportem rosyjskim jest bardzo dużo i w