Wpis z mikrobloga

@urzedniczatv: nie żal mi tych ludzi, którzy za wszelką cenę, nawet własnego upodlenia i życia od pierwszego do pierwszego muszą być "na swoim". Można im pluć w twarz, a oni i tak nic nie zrobią bo są uwiązani kredytem.

A jeszcze większą bekę mam z tych, dla których bycie "na swoim" to zadłużenie się na 30 lat i kupienie klitki 50 m kw.

Lepiej energię poświęcić na rozkręcenie biznesu albo wyjechać
  • Odpowiedz
@Kamokamo: W Norwegii powstaje taki trend, że rodzinka sobie buduje dom, a w piwnicy robi taką "klatkę" bez okien dla wynajmującego. Taki skrzat siedzi sobie cały czas w pracy, wraca do piwnicy i oddaje 50% zarobku na wynajem aby rodzina na górze nie musiała się przepracowywać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kamokamo: to jest wina systemu i wiecznej bańki na rynku nieruchomości. Wynajem nic w tym memie nie zmienia, bo koszt stały taki sam albo wyższy, a gdzieś mieszkać trzeba. Nawet w lesie na dziko się nie da, bo nielegalne. Ludzie robią to co zrobić można w sytuacji w jakiej wszystkim nam przyszło żyć. Przecież się nie zesrają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Drizx: Np w holandi kredyt 200k euro na pierwszy domek to jest 650eur na mc plus zwrot podatku obnizy Ci rate jeszcze a na magazynie zarobisz 1800euro netto nie mowiac juz o normalnej pracy
  • Odpowiedz
@Byku555: Pamiętaj o tym ze zanim zaczerpniesz taki kredyt musisz #!$%@? 2 lata na umowę holenderska jeśli jesteś zatrudniony przez agencje pracy - jak większości zatrudnionych.

Jeśli już coś piszesz to prosiłbym o wyraźne zdania co nie zmienia faktu ze masz racje ale najpierw trzeba się za przeproszeniem „#!$%@?” żyłem w de wiec warunki praktycznie identyczne wiem z czym to się wszystko je.
  • Odpowiedz
@Byku555: @Byku555: No chyba ze w Holandii coś się pozmieniało choć nie wydaje mi się każdy jeden który wyjeżdża za pośrednictwem agencji zanim zaczerpnie jakiegokolwiek kredytu powinien liczyć na 2,3 lata #!$%@? się bujania po klitkach na wynajem choć to dla wielu oczywiste za darmo niczego nie dają.
  • Odpowiedz
@urzedniczatv: To już zależy gdzie trafisz, pracowałem w takich firmach gdzie 2 lata przez agencje i zwolnienie bo nie dawali umowy i w takich gdzie po 3 miesiacach dostałem vasta. Takto 3 jaarografy musisz pokazać jak robiłeś tylko przez agencje.
  • Odpowiedz