Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Czy robił ktoś z was rok przerwy po skończeniu szkoły zanim poszli na studia? Jak tak to czy uważacie, że była to dobra decyzja czy jednak nie. Ci których rok przerwy trwa już dłużej ( ͡° ͜ʖ ͡°) też mogą się wypowiedzieć czy warto było nie iść na studia

#matura #studia #studbaza #kiciochpyta
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Nelelele: u mnie główny powód to niepewna sytuacja finansowa w mojej rodzinie więc wolę przeczekać rok i zobaczyć co będzie dalej. Miałem iść na dzienne ale jeśli nic się nie zmieni to za rok pójdę na zaoczne. Co do kierunku studiów i miasta to wiem gdzie chciałbym pójść oraz co robić, więc plan mam tylko muszę go zostawić na następny rok
  • Odpowiedz
@Matias_Moa_Viecki: Po maturze nie mogłem znaleźć fajnego kierunku wiec poszedłem od razu do pracki (technikum here) i po roku wybrałem się na studia zaoczne. W lutym bronię inżynierke. Czy była to dobra dezycja?

Studia nie uciekną a prawdę mówiąc są huja warte w tym Uzbekistanie Europy bo w rzeczywistości robi się je tylko i wyłącznie dla papieru XD.
  • Odpowiedz
@Matias_Moa_Viecki: ja robiłem gap-year. Znalazłem pracę na wakacje, planowałem zostać tylko 3 miesiące i pójść na polibudę. Zostałem na rok ( ͡° ͜ʖ ͡°). Stwierdziłem, że tak dużo praktycznych rzeczy (mechatronik) się uczyłem w tej pracy, że zaczęcie studiów mogło poczekać. Miało to swoje negatywne efekty. Przed gap-yearem byłem kozakiem z matmy, a w pracy prawie w ogóle tej matmy nie używasz. Gdy zacząłem w końcu
  • Odpowiedz
@Matias_Moa_Viecki zrobiłam przerwę bo rodzice godzili się tylko na studia u mnie koło pipidówy gdzie nie było kierunku na jaki chce iść, więc poszłam rok później na zaoczne tam gdzie faktycznie chciałam a nie iść żeby iść
  • Odpowiedz
@Matias_Moa_Viecki: Najbezpieczniejsze rozwiązanie, rok popracujesz, wdrozysz się, a jak sama praca zainteresuje to wtedy fajnie jakiś kierunek techniczny wybrać, 4 lata cyrku i masz ten papier, bo tylko od tego są zaoczne XD, a potem wskoczyć gdzieś wyżej w pracy
  • Odpowiedz