Aktywne Wpisy

Waga początkowa: 0.84 g każdy makaronik. Z lewej waga ugotowanego wg zalecen producenta a z prawej al dente. Wołam @ElCidX bo to ona kazała mi takie rzeczy sprawdzać #niewiemjaktootagowac #gotujzwykopem

źródło: image
Pobierz
hukot 0
Polećcie jakiegoś wiosennego świeżaka do 400 zł, jeden Mirek - tylko jedna propozycja. #perfumy
Polska - odsetek 5-latków z próchnicą wynosi ok. 85%. Lekarze biją na alarm, ale rząd nie reaguje od wielu, wielu lat.
#stomatologia #medycyna #ciekawostki #bekazpodludzi
Rozwiniesz myśl? Czy po prostu nie masz nic sensownego do powiedzenia, więc stosujesz jakieś obraźliwe zwroty?
Ty również uważasz, że jak rodzic robi krzywdę dziecku to rząd nie powinien się wtrącać?
Komentarz usunięty przez autora
Jest multum rzeczy o które lepiej zadbać za dzieciaka i potem w dorosłym życiu mieć spokój.
Dla przykładu - ortodoncja. Kiedyś zajmująca się tylko poważnymi wadami u nielicznych, dziś, dostępna dla większości, od małego, ułatwiająca w przyszłości dbanie o higienę.
Kolejny
@SkrytyZolw: Tylko czym jest krzywda, kto powinien ja definiować, jaki jej wymiar i w jaki sposób powinno państwo interweniować. To nie są takie proste sprawy. O ile instynktownie większość zgadza się, ze interweniuje się gdy jest p-----c fizyczna, alkoholizm itp. to z innymi rzeczami nie jest to takie oczywiste. Dla dla Ciebie przemocą jest „niemycie
Nie uważasz, że zapewnianie dziecku ogromnego bólu, uniemożliwiający jedzenie, spanie i normalne funkcjonowanie, to jest znęcanie się? A oprócz tego skazywanie dziecka na wyśmiewanie przez dzieci i wykluczenie społeczne - to też nie jest znęcanie?
@Bordomir: Nigdzie tak nie pisałam, wręcz przeciwnie.
Chciałbym byś mnie zrozumiała, nie bagatelizuje tej kwestii tylko byłbym bardzo ostrożny przy każdorazowej próbie przesunięcia granicy prawa i