Po poznaniu podstaw, klas, funkcji i innych (4 miesiące nauki, jeden skromny projekt z tkinter, os, shutil, ttk za sobą) co dalej robić? Pchać się w rozszerzanie podstaw czy próbować sił w AI czy DS? Nie mam pojęcia co chciałbym robić, interesuje mnie AI ale najchętniej spróbowałbym wszystkiego żeby sprawdzić. Jest jakaś opcja to sprawdzić po za samą nauką?
@NewEpisode: To przejrzyj oferty pracy i sprawdź jakie technologie są najbardziej poszukiwane (django, django orm, django rest etc.), jakich narzędzi używają (GIT etc.) itd.
Zrób sobie następnie projekt w tym kierunku i może za kolejne kilka miesięcy umiejąc już programować i znając użyteczne technologie się gdzieś zaczepisz.
@NewEpisode: W tym wypadku powiem, że mniej więcej wtedy gdy poznałem Pythona to także usłyszałem o machine learningu co mnie mocno zafascynowało. Jednak, gdy szukałem pierwszej pracy w Pythonie to raczej mało kto (o ile w ogóle) szuka ludzi do machine learningu na staż - więc wylądowałem na stanowisku z nim nie związanym. Jednak podczas pracy poznałem wiele różnych rzeczy, które mi się spodobały na tyle, że w sumie przestałem
@Xaaq: cholera, odczytałem powiadomienie w pracy i myślałem później odpisać i zapomniałem.
Zaczepiłem się aktualnie o data science oraz biblioteki numpy i pandas, i myślę że chyba w tym kierunku będę szedł. Ty teraz gdzie pracujesz, w sensie jakie stanowisko?
@NewEpisode: Aktualnie stanowisko Machine Learning Engineer (ofc pracuję w Pythonie) - chociaż aktualnie nasz zespół nie robi dużo stricte machine learningowych rzeczy.
Wcześniej pracowałem po prostu jako Software Engineer w innej firmie gdzie robiłem aplikacje w Pythonie na urządzenie IoT oraz robiłem backendowe serwisy (również w Pythonie).
Po poznaniu podstaw, klas, funkcji i innych (4 miesiące nauki, jeden skromny projekt z tkinter, os, shutil, ttk za sobą) co dalej robić? Pchać się w rozszerzanie podstaw czy próbować sił w AI czy DS? Nie mam pojęcia co chciałbym robić, interesuje mnie AI ale najchętniej spróbowałbym wszystkiego żeby sprawdzić. Jest jakaś opcja to sprawdzić po za samą nauką?
Zrób sobie następnie projekt w tym kierunku i może za kolejne kilka miesięcy umiejąc już programować i znając użyteczne technologie się gdzieś zaczepisz.
Zaczepiłem się aktualnie o data science oraz biblioteki numpy i pandas, i myślę że chyba w tym kierunku będę szedł. Ty teraz gdzie pracujesz, w sensie jakie stanowisko?
Wcześniej pracowałem po prostu jako Software Engineer w innej firmie gdzie robiłem aplikacje w Pythonie na urządzenie IoT oraz robiłem backendowe serwisy (również w Pythonie).