Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1083
Jak ja się cieszę że cała moja rodzina jest lewacka. Siedzę sobie u dziadka, oglądamy tvn24, rozmawiamy o wolności i tolerancji, nie wyobrażam sobie, jak to jest mieć rodzinę prawicowych, chłopskorozumowych januszów. Dziadkowie ateiści, rodzice ateiści, jak na Polskę to trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno.
Komuś kompociku?
#chwalesie #rodzina #neuropa
  • 93
@przeczki a gdzie ktokolwiek napisał cos o konserwatyzmie? Op pisze o "prawakach" co moze odnosić sie do wszystkiego. A ty również używasz terminu konserwy, który na wykopie też jest używany w stosunku do gospodarki.
@svickova: To że oglądają tvn, a tym bardziej ich ateizm nie czyni z nich lewaków.
Czy twoja rodzina popiera pomysł żeby państwo zabierało wasze zarobione pieniądze i robiło redystrybucję według uznania?
Czy popierają przymusową indoktrynacje w szkole (religijną czy nie religijną, bez znaczenia)?
Czy państwo ma według nich kontrolować jak wychowuje się dzieci w rodzinie?
Czy popierają dyskryminację, też tą pseudo pozytywną w postaci parytetów?
Czy są za zabronieniem innym wierzyć
No nie wiem, u mnie prawicowa rodzina, i jakoś bez problemu sobie siedzimy w salonie przy herbacie i rozmawiamy o wydarzeniach na świecie czy w Polsce
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@svickova: u mnie w rodzinie i tak wszyscy dyskutują mimo że mają różne poglądy, to że uważasz kogos o innych od swoich poglądów za chlopskorozumowego Janusza świadczy tylko o tobie, oraz potwierdza to że lewica jest #!$%@? i uważa się za tych co niosą kaganek oświecenia xD beka z ciebie medrcu