Wpis z mikrobloga

@kimjajestem999: Ile razy trzeba tłumaczyć, że "gay pride" to nie duma z samej orientacji (bo bycie homo nie czyni nikogo lepszym niż bycie hetero i vice versa), ale duma z tego, że pomimo bycia gejem w niekoniecznie przyjaznym dla nich środowisku, nie ukrywasz się ze swoją orientacją i nie uważasz się przez nią za gorszego.
  • Odpowiedz
@splinter96: gdybym obnosił się z byciem zwykłym hetero, onanem wielbicielem deski z dziura albo jakimś innym fetyszysta to bym był obrzydliwym zbokiem ale jak jesteś gejem to obnoszenie się to Santo Subito i od razu na ołtarze. No i duma oczywiście no bo jakby inaczej. Deska z dziura pride - kogo to obchodzi, hetero pride - tak jakby s--s i wkładanie ptaka w cos było w życiu najważniejsze fuj zboki.
  • Odpowiedz
Ile razy trzeba tłumaczyć, że "gay pride" to nie duma z samej orientacji (bo bycie homo nie czyni nikogo lepszym niż bycie hetero i vice versa), ale duma z tego, że pomimo bycia gejem w niekoniecznie przyjaznym dla nich środowisku, nie ukrywasz się ze swoją orientacją i nie uważasz się przez nią za gorszego.

@splinter96: a można tez tak?

Ile razy trzeba tłumaczyć, że "Polish pride" to nie duma z samej narodowości (bo bycie Polakiem nie czyni nikogo lepszym niż bycie Izraelczykiem i vice versa), ale duma z tego, że pomimo bycia Polakiem w niekoniecznie przyjaznym dla nich środowisku, nie ukrywasz się ze swoją narodowością i nie uważasz się przez nią za
  • Odpowiedz
A to rozumiem biali (pomijając Afrykę w pewnej części i pewne przypadki w Azji) i polacy są gdzieś aktywnie dyskryminowani? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Saudade: biali - popatrz na liczbę przestępstw czarnych na białych w USA (i sprawdź, jak jest odwrotnie) - jak to nie jest dyskryminacja, to ja nie wiem... A Polacy? Zobacz na stosunek prominentnych żydowskich polityków do Polaków (to mleko etc.), zobacz na
  • Odpowiedz
@Nieszkodnik
Ja wiem jak to wygląda i wiem skąd to wynika. Nie można jednak powiedzieć że jest to efekt jakiejś dyskryminacji a zwykły bandytyzm. W ten sposób można by uznać że większy odsetek obrabowanych domów bogaczy niż biedoty to efekt dyskryminacji bogatych a to chyba trochę na wyrost czyż nie?
Okey w porządku ma to sens. Jednak spójrz na to że to w dużej mierze nie jest dyskryminacja całej tej grupy
  • Odpowiedz
Ile razy trzeba tłumaczyć, że "gay pride" to nie duma z samej orientacji

@splinter96: Dokładnie, bo dumy z orientacji to nie wolno spłycać, ale dumę z narodowości, pochodzenia, przynależności, rodziny, całego wysiłku wielu ludzi w celu zachowania tradycji to można.
  • Odpowiedz