Aktywne Wpisy
theoretically +23
Viado +32
Trochę mam bekę z tej nagonki na deweloperów przez młodych ludzi którzy sami swoimi zachciankami wywindowali ceny mieszkań. No bo jak mieszkania w top 10 miast mają być tanie skoro słoiki z całego kraju przeprowadzają się tylko do tych miast?
Dawniej ludzie po studiach wracali do siebie a teraz? Dosłownie KAŻDY ma plan osiedlić się w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu albo Trójmieście. Oczywiście z największym ciśnieniem na warszawkę. TE miasta nie są z
Dawniej ludzie po studiach wracali do siebie a teraz? Dosłownie KAŻDY ma plan osiedlić się w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu albo Trójmieście. Oczywiście z największym ciśnieniem na warszawkę. TE miasta nie są z
Ciasto: zakwas żytni (własny), mąka pszenna razowa, mąka żytnia 720, mąka żytnia 2k, woda, oliwa, drożdże suche.
Wierzch: sos, salami, boczek surowy, cebula, papryka, oliwki, pieczarka, tarta mozzarella, tarty cheddar (6 miesięczny).
W komentarzach proces produkcji (i drugi zaczyn nastawiony na chleb)
#zdroweodzywianie #fisiowkuchni #bojowkapiekarska #pizza
W słoikach dwa zakwasy - ciemny z mąki 2k, jasny z mąki 720
@FisioX: współczuję, może smakowała choć odrobinę lepiej niż wyglądała.
Podpowiadała, że na robiąc coś pierwszy raz, albo kombinując, np taką pizzą, można dać troszeczkę drożdży do zakwasu. Wszystkie pierwsze chleby piekłem wg jej porad i dało radę ¯_(ツ)_/¯
@kijanka23
@aphen
No faktycznie, wizualnie to nie powala. Na pszennej to puszyste #!$%@? wychodziły, trzeba się było starać, żeby popsuć. No ale jeśli tak rosło ¯_(ツ)_/¯